Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:549039
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.10.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Audzēšanas tehnoloģija    5
1.1  Augsnes izvēle, nepieciešamās īpašības, apstrāde    5
1.2.  Priekšaugs, vieta augu sekā    5
1.3.  Augsnes apstrāde    6
1.4.  Mēslošana-nepieciešamās barības vielas, to attiecības, mēslošanas veidi, līdzekļi, cenas, izmaksas    6
1.6.  Nezāļu, slimību un kaitēkļu ierobežošanas paņēmieni, līdzekļi    10
2.  Raža novākšana    11
3.  Izmaksu un ieņēmumu kopsavilkums    11
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Extract

Rapsis pieder krustziežu ģintij- kāpostu dzimtai. Rapsis ir kultūraugs ar blīvu lapu rozeti, 60-160 cm augstumā. Zied aprīlī, maijā (aptuveni 30 diennakstis ).
Vārds RAPSIS cēlies no latīņu vārda rapum, kas nozīme –turnesis.
Rapsis audzēts Indijā jau 20.gs.p.m.e., Ķīnā un Japānā ieviests mūsu ēras sākumā. Rapsis ir audzējams relatīvi zemās temperatūrās, un tā attīstībai nepieciešams ievērojami mazāk siltuma nekā citiem eļļas augiem. Klimatiski skābākos apstākļos tas bija praktiski vienīgais eļļas ieguves avots. Šis faktors veicināja rapša ieviešanu Eiropā 13.gadsimtā. Rapšu eļļu lietoja galvenokārt kā lampu eļļu apgaismošanai, jo tā dega , neradot dūmus. Līdz ar tvaika dzinēju izgudrošanu tika atklātas rapša ārkārtīgi labās eļļojošās īpašības.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register