Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:612922
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.10.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Literatūras apskats    5
1.1.  Vasaras kvieši    5
2.  Vasaras kviešu agrotehnika    6
2.1.  Priekšaugi    6
2.2.  Augsnes apstrāde    7
2.3.  Mēslošana    8
2.4.  Sēja    8
2.5.  Sējumu kopšana    8
2.6.  Labību novākšana    10
3.  Saimniecības raksturojums    11
3.1.  Saimniecības vispārējs raksturojums    11
3.2.  Saimniecības augšņu raksturojums    11
3.3.  Augkopības nozares raksturojums saimniecībā    12
3.4.  Saimniecības tehnikas raksturojums    13
3.5.  Nepieciešamais minerālmēslu daudzums vasaras kviešiem    13
4.  Vasaras kviešu audzēšanas kalendārais plāns    15
5.  Vasaras kviešu audzēšanas izmaksas un ienākumi    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Extract

Ievads
Kursa projektā ir aprakstīta vasaras kviešu audzēšanas agrotehniskie principi.
Vasaras kviešu audzēšana Latvijā. Augsnes apstrāde, mēslošana, piemērotākie priekšaugi un sējumu kopšana.
Darba trešajā daļā aprakstīts saimniecības raksturojums – par audzējamajiem kultūraugiem, to aizņemtajām platībām un ražām.
Darba beigu daļā tika izstrādāts vasaras kviešu audzēšanas plāns.
Darba mērķis izprojektēt vasaras kviešu audzēšanas tehnoloģisko plānu liekot lietā savas zināšanas no augkopības kursa un citiem ar to saistītiem mācību priekšmetiem.

1. Literatūras apskats
1.1. Vasaras kvieši
Vasaras kvieši pieder (Triticum L.) ģintij. Izšķir cietos kviešus (Triticum durum) un mīkstos kviešus (Triticum aestivum L.). Mīkstos kviešus pasaulē audzē ļoti plaši, ap 90% no kopējās kviešu sējplatības, it īpaši zonās ar kontinentālāku klimatu, kur ziemas kviešu pārziemošanai ir augstāka riska pakāpe un vasaras periodā ir lielāka efektīvo temperatūru summa un vairāk saules radiācijas. Mīkstajiem kviešiem ir ziemāju un vasarāju formas. Latvijas teritorijā tiek audzēti tikai mīkstie kvieši. No cietajiem kviešiem iegūst augstas kvalitātes mannu un makaronus. Tie ir ļoti stiklaini un noder kā mīksto kviešu kvalitatīvo īpašību uzlabotāji. Cietajiem kviešiem ir tikai vasarāju formas, tāpēc tos pārsvarā audzē tikai dienvidu valstīs.
Kvieši mūsdienās ir viens no galvenajiem pārtikas kultūraugiem, bet ir arī sastopamas kviešu sugas, kas ir sastopamas arī savvaļā.
Kviešu graudu izmantošanas iespējas var būt ļoti daudzpusīgas – lielākā pasaules iedzīvotāju daļa pārtikā patērē maizi. No miltiem gatavo makaronus un konditorejas izstrādājumus. No graudiem iegūst mannu, putraimus, cieti un citus produktus. Malšanas blakusprodukti, it īpaši klijas, kā arī sīkie graudi ir ļoti vērtīga, olbaltumvielām bagāta lopbarība. Salmus var daļēji izēdināt kā lopbarību, izmantot pakaišiem, iestrādāt augsnē kā mēslojumu vai arī izlietot rūpnieciskai pārstrādei.
No visām vasarāju labībām vasaras kvieši ir visprasīgākie augsnes un barības elementu nodrošinājuma ziņā. Tie stipri reaģē uz nepietiekamu mitruma daudzumu

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register