Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:333722
 
Evaluation:
Published: 23.05.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Mākslīgo aukstumu lieto daudzās tautas saimniecības nozares. Aukstums ir ļoti labs konservēšanas līdzeklis, kas kavē sīkbūtņu at­tīstību, vienlaikus saglabājot pārtikas produktu sākotnējās īpašības, tāpēc to plaši izmanto visās pārtikas rūpniecības nozarēs. Gaļas, zivju, augļu un dārzeņu pārstrādāšanas rūpniecībā produktus at­dzesē, sasaldē un uzglabā zemās temperatūrās piena rūpniecībā aukstumu lieto piena, sviesta un piena produktu atdzesēšanai, uz­glabāšanai, kā arī siera nogatavināšanai. Konditorejas izstrādā­jumu rūpniecībā nepieciešams atdzesēt izejvielas, pastu un gatavo produkciju. Aukstumu lieto arī alus un vīna ražošanas tehnoloģijā.
Bez tam mākslīgo aukstumu izmanto ķīmiskajā rūpniecībā, celt­niecībā, metālapstrādē, metalurģijā, farmaceitiskajā rūpniecībā, naf­tas pārstrādē, gaisa kondicionēšanai ražošanas telpās un sabiedris­kajās elpās, kā arī transporta līdzekļos, medicīnā, lauksaimnie­cībā, tirdzniecībā, sabiedriskajā ēdināšanā, mājsaimniecībā un zi­nātniskās pētniecības darbā.
Pēckara periodā Padomju Savienībā rekonstruētas vecās un uz­celtas daudzas jaunas saldētavas. Pēc saldētavu ietilpības mūsu valsis ieņem otro vietu pasaulē. Uzlaboti produktu termiskās ap­strādes un uzglabāšanas režīmi, lietojot pazeminātas temperatūras. Mūsu mašīnbūves rūpniecība pašreiz ražo kompaktus ātrgaitas kompresorus., kas nodrošina visu rūpniecības nozaru prasības jeb­kurā aukstuma mašīnu ražīguma un temperatūru diapazonā.
Aukstuma mašīnu teorijas attīstību un mākslīgā aukstuma ievie­šanu tautas saimniecībā sekmēja padomju autoru V. Cidzika, N. Коmarova, F. Kasatkina, I. Levina, V. Glagoļjeva, C. Gerša, I. Badiļkesa un citu darbi.
Partija un valdība velta lielu uzmanību lauksaimniecības pro­duktu ražošanas apjoma palielināšanai, lai pilnībā apmierinātu darbaļaužu augošo pieprasījumu pēc gaļas, piena produktiem, aug­ļiem un dārzeņiem. Pārtikas rūpniecībai jānodrošina plaša sorti­menta augstvērtīgu produktu izlaide. Lai uzglabātu arvien pieau­gošo produktu daudzumu, saldētavu ietilpība jāpalielina vairākas reizes. Kolhozos un padomju saimniecībās jāuzceļ atdzesējamas noliktavas svaigu ābolu uzglabāšanai. Jāpalielina saldējuma, sasal­dētu augļu un ogu izlaide, jāizveido cehi, kuros ražotu gaļas pro­duktus, sviestu un kulinārijas izstrādājumus nelielā iesaiņojumā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register