Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:238669
 
Evaluation:
Published: 18.04.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Kas ir garšaugi?    5
1.1.  Baziliks    5
1.2.  Dilles    6
2.  Darba plānošana    8
2.1.  Eksperimenta aptuvenā gaita    8
2.2.  Darba plāns    9
2.2.1.  Nepieciešamie darba piederumi    9
2.2.2.  Darba gaita    9
3.  Darba gaita – datu reģistrācija    10
3.1.  Darba vietas ierīkošana    10
3.2.  Augšanas gaita    11
3.2.1.  Augšanas progress mākslīgi radītos, mainīgos apstākļos    13
3.2.2.  Augšanas progress nemainīgos apstākļos uz palodzes    14
4.  Iegūto datu apstrāde    15
4.1.  Augšanas progresa analīze    16
4.2.  Audzēšanas rokasgrāmatas veidošana    18
4.2.1.  Audzēšana uz palodzes ziemā    18
4.2.2.  Audzēšana mākslīgi izveidotos apstākļos    19
4.3.  Izaudzēto garšaugu iespējamā izmantošana    21
4.3.1.  Dilles    21
4.3.2.  Baziliks    22
  Secinājumi    24
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    25
  Anotācija    26
  Annotation    27
  PIELIKUMS    28
1.  Augšanas attēlošana    29
2.  Nepieciešamais inventārs mākslīgajai audzēšanai    31
Extract

Autors izvēlējās šo zinātniski pētnieciskā darba tēmu, jo, pēc viņa domām, garšaugi ir viens no visinteresantākajiem un plašākajiem augu klāstiem, kas mūsdienās ir ļoti dažādi izmantojams un noderīgs, kā arī, viņaprāt, ļoti aizraujoši un interesanti audzējams, pētāms. Protams, gandrīz katrs zina, ka šie augi ir izmantojami kulinārijā, taču ne visi zina, ka tie ir ļoti lietderīgi arī medicīnā, zāļu izstrādē un slimību ārstēšanā, parfimērijas izstrādājumos un citās cilvēkam ne mazāk svarīgās pielietojuma nozarēs, tāpēc autors vēlējās mazliet vairāk iegūt un apkopot informāciju par to praktisko izmantošanu, kā arī izveidot vieglu audzēšanas pamācību, kura būtu ērti izmantojama jebkuram. Taču lai varētu iegūt nepieciešamo informāciju, divās kastēs, dažādos apstākļos tiks audzēti dilles un baziliks, lai varētu salīdzināt un izvērtēt labākās iespējas un metodes, kā šajos klimata apstākļos vai mākslīgi radītos, imitētos eksotiskos apstākļos augt ir vislabāk. Tā veikšanai ir nepieciešams audzēt divus, diezgan atšķirīgus garšaugus un, pēc darba veicēja domām, lai vislabāk parādītu to, cik būtiskas atšķirības ir starp eksotisku garšaugu audzēšanu un tradicionālu garšaugu audzēšanu, un kā tikt galā ar šo atšķirību radītām problēmām, ir nepieciešams izvēlēties tieši tādus augus, kā vienkārši izaudzējamu, tradicionālu garšaugu dilles, un Latvijas ziemas klimatam neraksturīgo baziliku, kuru pareizai augšanai , ir vajadzīgi krasi atšķirīgi apstākļi, taču tieši šādi, augiem pielāgojoties, varēs skaidri saskatīt būtiskākās atšķirības un to radītās problēmas, ar kurām šajā projektā ir plānots strādāt un tikt galā.

Mērķis:
Sniegt vispārīgu un noderīgu informāciju par garšaugu audzēšanu, nepieciešamību cilvēka dzīvē un to praktisko pielietojumu.

Uzdevumi:
• Iepazīties ar informāciju par garšaugu audzēšanu un to praktisko pielietojumu.
• Apkopot un formulēt pieejamo informāciju.
• Izaudzēt dažādus garšaugus un salīdzināt, izpētīt to pielāgošanās spējas dažādiem apstākļiem.
• Izveidot vieglu audzēšanas iesācēja rokasgrāmatu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1314201
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register