Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:307454
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.08.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Nedaudz par virtuvi    3
  Receptes    6
  Izmantotā literatūra    17
Extract

Ķīniešu virtuvei ir veltīti dažādi apzīmējumi – to sauc gan par ātrāko virtuvi pasaulē, jo ēdienu gatavošana tiek rēķināta pat sekundēs; to dēvē arī par daudzpusīgāko virtuvi pasaulē, un tai ir ticis arī pasaules nozīmīgākās virtuves nosaukuma gods.
Lielos vilcienos ņemot, ķīniešu virtuves mākslai kā tādai jau ir vairāk nekā 4000 gadu. Līdz mūsdienām ir saglabājušies pat Konfūcija ieteikumi ēšanas kultūras un virtuves tradīciju veidošanai – viņaprāt, nevajadzētu ēst neko jēlu un neko pārvārītu; ēdienam vajadzētu atbilst gadalaikam un tikt sagatavotam ar piemērotām garšvielām utt.
Ķīniešu virtuve izceļas ar milzīgo produktu daudzveidību un plašo piedāvājumu. Bez svarīgākajiem produktiem – rīsiem – gandrīz tikpat lielu lomu spēlē arī sojas pupiņas, zirņi, bambusa dzinumi, lotosa saknes, sezama sēklas, sēnes, mandeles, valrieksti, dateles, vīnogas utt. Tieši tādu pašu nozīmīgu vietu ieņem arī cūkgaļa un liellopu gaļa, putnu gaļa, zivis un visvisādi jūras produkti. No taukvielām ķīniešu virtuvē lielākoties izvēlas augu eļļas, it sevišķi sezama un zemesriekstu eļļu.
Sojas pupiņas izmanto gan svaigas, gan vārītas, gan kaltētas. No tām gatavo sojas pienu un sojas biezpienu. Tas atgādina stingru pudiņu un ir piemērots visdažādāko ēdienu gatavošanai, turklāt to var kombinēt gandrīz ar visiem produktiem.
Bambusa dzinumi ir apmēram 10 centimetrus gari, dzeltenīgā tropiskā bambusa dīgsti. Jaunos dzinumus lieto gan salātos, gan kā piedevu zupām, putnu gaļas un zivju ēdieniem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register