Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:444261
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.06.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Katras tautas nacionālās kultūras sastāvdaļa ir nacionālais ēdiens, kura izveidošanos ietekmējušas pārtikas produktu izvēles un apstrādāšanas iespējas. Tā, piemēram, pie ūdens krātuvēm dzīvojošo tautu uzturā lieto zivju un jūras produktu ēdienus (vēžveidīgos, gliemjus, aļģes). Pārejā Latvijas teritorijā,tālāk no jūras un citām ūdens krātuvēm dzīvojošie, uzturā lietoja lopkopības un meža zvēru gaļu, kā arī dārzeņus un augļus, kas ir viens no galvenajiem produktiem. Atkarībā no ģeogrāfiskā stāvokļa mainās arī ēdienu garša un tā sagatavošanas veids.
Latviešu ēdienos pārsvarā ir lietoti augu valsts un piena produkti: rudzi, mieži, kvieši, griķi, auzas, kaņepes, pākšaugi (zirņi, pupas) dārzeņi (kāposti, kāļi, rutki, burkāni, bietes, kartupeļi), arī daudzas savvaļas augu (nātres,balandas, skābenes, usnes, kosas), garšaugi (dažādas mētras, ķimenes, timiāns, apiņi). Lietoti gan svaiga piena,gan skabpiena produkti. Piena izmantošanai bija sezonas raksturs; ilgākai uzglabāšanai siets siers, sālīts sviests.aizdaram izmantota cūkgaļa.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register