Secinājumi
Katram virtuves traukam un piederumam ir savs īpašs tīrīšanas un kopšanas veids, taču pirms lietošanas visi jaunie trauki ir jānoskalo vai jānomazgā, vai pat jānovāra tajā ūdens. Ir trauki, kurus nedrīkst stipri berzt, lai nesabojātu to virskārtu, taču ir trauki, kurus bez beršanas nevar iztīrīt. Ne visus traukus drīkst likt trauku mazgājamā mašīnā, jo temperatūras maiņa var tos sabojāt.
Visekoloģiskākie trauki (no darbā apskatītajiem) ir koka trauki, jo tie visdraudzīgākie videi (t.i. pēc ekspluatācijas beigām tie visātrāk sadalās vidē), taču visveselīgāk ir gatavot nerūsējošā tērauda traukos, jo nepareizi koptos koka traukos var rasties plaisas, kuros var uzkrāties ēdiena paliekas un trauks var sabojāties, savukārt nerūsējošā tērauda nekādi nevar rasties plaisas un tie nav veselībai kaitīgi.
Visdraudzīgākais veids kā notīrīt „iesēdušos” netīrumus ir tīrīt traukus ar sodas ūdeni, taču ne visus traukus drīkst mazgāt ar sodu.
Vislabākie galda piederumi ir no sudraba vai nerūsējošā tērauda, jo tos ir visvieglāk tīrīt, kopt un uzglabāt.
Trauku mazgājamās mašīnas ir apbrīnojamas iekārtas, jo tās ietaupa gan laiku, gan naudu. Trauku mazgājamām mašīnām ir vairāki cikli. Pareiza trauku izvietošana trauku mazgājamā mašīnā, nozīmē labāku rezultātu, t.i. tīrākus traukus un ilgāku trauku mūžu.
…