Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:759306
 
Evaluation:
Published: 18.02.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Siera gatavošanas process
Siera izgatavošanas process sastāv no vairākiem etapiem. Aitas piens saskābst tikai +30°С temperatūrā, veidojot sūkalas un jau, var teikt, sieru. To tad atdala, saliek audekla maisos un atstāj tajos līdz pilnīgai suliņu notecēšanai. Parasti tas notiek pāris nedēļu laikā, turklāt siera rituļi nepārtraukti tiek apvērsti. Tālāk sieru sabaksta ar sēnītes Penicillium roqueforti sporām, pasāla un nogādā kaļķakmens alās nogatavināties. Gatavošanas procesā pelējuma piesātinātais gaiss plūst cauri siera caurumiem, kā rezultātā rodas zilganzaļās dzīslas. Rokfors tiek nogatavināts ne mazāk kā triju mēnešu laikā kaļķakmens alās ar īpašu mikroklimatu, kurās jebkurā gadalaikā tiek saglabāta pastāvīga, zema temperatūra un nodrošināts ļoti augsts mitruma līmenis.Turklāt alām labi jāvēdinās un tajās jābūt dabiskā ozolkoka plauktiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register