Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:843166
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Mērces ir šķidras, pusbiezas vai biezas ēdienu piedevas, kas papildina auksto, otro vai saldo ēdienu.
Ar mērcēm var regulēt ēdienu uzturvērtību. tauki mērcēs ir emulģēti, tāpēc tie viegli asimilējas organismā. Mērces var gatavot arī bez taukiem.
Mērces iedala:
- karstajās;
- aukstajās;
- saldajās.
Ar labām mērcēm var
izcelt ēdiena garšu, ar
sliktām-to sabojāt.
Karstās mērces
Ir pamatmērces un no tām atvasinātas mērces.
Mērču atvasināšanai izmanto
- garšsaknes;
- augļus, ogas;
- sēnes;
- vīnus;
- olas u.c. produktus.
Mērces var paskābināt, pievienojot citronu sulu, citronskābi u. c. produktus.
Pamatmērces
•Miltu mērces;
•Siera mērces;
•Augu valsts produktu mērces;
•Sviesta mērces.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register