Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
14,20
You save:
1,99 (14%)
Discounted price*:
12,21
Purchase
Add to Wish List
ID number:872705
Evaluation:
Published: 02.06.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    5
1.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    6
1.1.  Ēdināšanas uzņēmuma pamatojums    6
1.2.  Ēdināšanas uzņēmuma veids un tips    6
1.3.  Ēdināšanas uzņēmuma atrašanās vieta    6
1.4.  Ēdināšanas uzņēmuma apkalpošanas veids    6
1.5.  Ēdināšanas uzņēmuma mērķa grupas un to raksturojums    6
1.6.  Viesu skaits apmeklētāju zālē    7
1.7.  Uzņēmuma darba laiks, virtuves darba laiks    7
1.8.  Ēdienu, dzērienu un citu pakalpojumu piedāvājums    7
1.9.  Apmeklētāju zāles interjera raksturojums    8
1.10.  Apkalpošanas organizācijas raksturojums    8
2.  APMEKLĒTĀJU SKAITA APRĒĶINS    10
3.  SORTIMENTA MINIMUMA SASTĀDĪŠANA    12
4.  PORCIJU SKAITA APRĒĶINS    14
5.  ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA    16
6.  ĒDIENU TEHNOLOĢISKO KARŠU IZSTRĀDE    19
7.  KALKULĀCIJAS APRĒĶINS(ĒDIENA IZEJVIELU APRĒĶINS IZMAKSU)    38
8.  DIENĀ NEPIECIEŠAMO IZEJVIELU APRĒĶINS    39
8.1.  Firmas ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    39
8.2.  Auksto ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    40
8.3.  Zupu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    42
8.4.  Otro ēdienu (zivju) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    44
8.5.  Otro ēdienu (gaļas) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    45
8.6.  Piedevu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    46
8.7.  Mērču dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    47
8.8.  Saldo ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    48
8.9.  Karsto dzērienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    49
8.10.  Konditorejas izstrādājumu (kūku) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    50
9.  IZEJVIELU PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS    53
10.  SECINĀJUMI    60
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    61
Extract

10. SECINĀJUMI
Lai izveidotu kafejnīcu, iepriekš ir jāatrod vieta, kur to vēlas izveidot, lai tā būtu rentabla un patstāvīgu būtu apmeklētāju – gan ziemā, gan vasarā. Lai piesaistītu viesus ir jāizveido ēdienkarte, kurā būtu dažādi ēdieni, lai piesaistītu dažādus klientus. Svarīgi ir arī ēdamzāles interjers, jo viesiem jājūtas tajā ērti un mājīgi un jārada mājīguma sajūtas. Ļoti svarīgi ir arī tas kāda kvalifikācija ir darbinieki. Viesmīļiem jāmāk pareizi apkalpot viesus, savukārt pavāriem jāmāk spēlēties ar ēdiena garšas buķetēm, lai viesiem maltītes būtu garšīgas.
Kafejnīcai „Liedags” izveidei ir ņemtas vērā šīs prasības. Kafejnīca atradīsies, ļoti skaistā vietā pie jūras, Liepupē, Salacgrīvas novadā, kur atrodas tūristu apmeklēti dažādi objekti, kā arī 1 km attālumā arī atradīsies Baltijai nozīmīgs ceļš „Via Baltica”, kur patstāvīgi pārvietojas ļoti daudz automašīnas. Kafejnīcai īpaši tiks piedomāts par interjeru, kurš radīs mājīguma sajūtu.
Lai kafejnīca „Liedags” varētu darboties sekmīgi, tika izveidota ēdienkarte ar ēdieniem dažādām gaumēm. Arī veģetārieši ēdienkartē varēs atrast sev ko tīkamu.
Tika izstrādāta kafejnīcas vienas dienas izejvielu daudzumus, tādējādi ir vieglāk noteikt cik daudz produktu ir nepieciešams.
Lai kafejnīcai nerastos lieki zaudējumi, tad pārtikas produktiem tika izstrādāta arī prečziniskais raksturojums, jo sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ļoti svarīga ir pārtikas produktu uzglabāšana. Tādejādi nav lieki zaudējumi, jo nepareizas uzglabā sanas gadījumā tie nav lietojami.
Svarīga ir ēdiena pagatavošanas secība un izejvielu daudzums, tādēļ tika izstrādātas tehnoloģiskās kartes un tehnoloģiskās shēmas astoņiem dažādiem ēdieniem.
Ja kafejnīca „Liedags” ņems vērā izstrādāto tehnoloģisko dokumentāciju, tad sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums spēs ilgi un produktīvi darboties, patstāvīgi attīstoties un piesaistot jaunus klientus.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −11,68 €
Work pack Nr. 1348589
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/872705

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register