Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:991397
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.03.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Renesanses laikā sabiedrība attīstījās. Pievērsās laicīgām lietām, bet, protams, neaizmirstot garīgās vērības un baznīcu. Sabiedrība kļuva izglītotāka un līdz ar renesansi bija radušies daudz zinātnieku un līdz ar to arī izgudrojumi, kas palīdzēja sabiedrībai strauji attīstīties. Piemēram, Gutenberga spiestuve izraisīja pavērsumu literatūrā – daudziem autoriem pavērsās plašas iespējas publicēties un dalīties savos uzskatos ar sabiedrību. Tā pat daudzi izgudrojumi, kurus radīja tāda personība kā Leonardo da Vinči, izraisīja sabiedrības progresu. Tas notika D un DR Eiropā. Kas notika citviet Eiropā?
Citviet Eiropā (īpaši Vācijā) sākās reformācija, kuru aizsāka M.Luters. Sabiedrība un laicīgās varas pārstāvji sāka pretoties garīgās varas pārstāvjiem, jo katoļu baznīca ar savu varenību bija pārāk augstās domās par sevi un savām robežām. Baznīcai piederēja milzīgi īpašumi. Baznīcas īpašumos valdīja liela greznība. Tā pat baznīca vēlējās pārvadīt visu – sākot no garīgās līdz pat lācīgajai sabiedrības un valsts dzīvei. Laicīgās varas pārstāvjiem sagādāja lielas grūtības un neērtības katoļu baznīcas jaukšanās laicīgās varas pienākumos. Baznīca nebija mierā arī ar savām tā jau lielo bagātību. Baznīca meklēja visdažādākos ieganstus, lai sabiedrība vēl vairāk papildinātu baznīcas bagātības. Baznīca iekasēja milzīgus nodokļus un pat pārdeva indulgenci.
Katoļu baznīca iejaukšanās laicīgajā politikā, rosināja laicīgās varas pārstāvju nosodījumu. Katoļu baznīcā izplatītas bija netiklības, kas noveda pie sabiedrības neizpratnes. Pāvesti un viņā padotie vairoja savas bagātības uz ticīgo ļaužu rēķina.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register