Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:531990
Evaluation:
Published: 07.04.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Soļanka ar šampinjoniem
Sastāvdaļas:
burkāni
sarkanie sīpoli
olīvas
sālīti gurķi
tomātu pasta
šampinjoni
kūpināta (žāvēta) vista
vistas krūtiņas kauli
vistas baltā gaļa
vistu sirdis
lauru lapas
dilles (var saldētas)
Eļļa cepšanai
Citrons
Krējums

Gatavošanas gaita
Dienu pirms zupas pagatavošanas jāsagatavo tomātu pasta ar gurķiem:Tomātu pastu izlej uz sakarsētas pannas un cepj līdz tā sak piedegt.Nogriež uguni un karstai pastai piejauc klāt sagrieztus sālītos gurķus. Ļauj atdzist.Liek ledusskapī līdz nākamajai dienai nostāvēties (12 vai vairāk stundas Visu griežam smalkos gabalos kā rosolam. Šampinjonus plānās šķēlēs.Ņemam katlu, kurā gatavosim zupu,tajā liekam aukstā ūdenī vārīties kūpināto vistu kopā ar kauliem un balto gaļu.Kūpināto vistu sadalām līdzīgos gabalos (sacērtot).Vārot pāris reizes jāapmaisa un jānoputo.Vāram līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Kad gaļa gatava, to izņemam laukā, atdalām no kauliem ieliekam bļodā ar vāku. Karsējam pannu. Eļļā viegli apcepjam burkānus. Liekam atsevišķā bļodā. Līdzīgi sacepjam sīpolus, arī liekam atsevišķā bļodā Stipri sacepjam sagrieztas sirdis. Sacepjam šķēlītēs sagrieztus šampinjonus. Katlā ar buljonu beram burkānus, saceptās sirdis un iepriekš sagatavoto tomātu pastu ar gurķiem. Pievienojam lauru lapas un piparus. Vāram līdz burkāni nedaudz mīksti, tad liekam klāt sīpolus, šampinjonus un dilles, turpinām vārīt, līdz burkāni jau gandrīz gatavi, tad liekam klāt atkauloto gaļu. Tikko atsāk vārīties nogriežam uguni un liekam klāt zaļās olīvas ar visu sulu. Citronu ar miziņu, krējumu katrs liek pēc gaumes.,Sāli zupai neliek nevienā brīdī! Nekādā gadījumā nedrīkst izmantot marinētus gurķus!

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register