Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:570473
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.05.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Darbaspēks Latvijā    4
2.  Demogrāfiskā situācija Latvijā    4
3.  Darbinieku profesionālā struktūra un kvalifikācija pa darbaspēka tirgus segmentiem    6
4.  Nodarbinātība pēc vecuma    8
5.  Darbaspēka darba samaksas īpatnības Latvijā    8
6.  Valsts loma darbaspēka tirgū    10
7.  Darba meklēšana    11
8.  Bezdarba līmenis valstī    12
9.  Latvijas darbaspēka tirgus problēmas    13
  Izmantotā literatūra    15
Extract

Šajā darbā tiks analizētas un pētītas darbaspēka tirgus īpatnības Latvijā, pamatojoties uz datiem, ietekmējošiem faktoriem, atšķirīgu analīžu un pētījumu rezultātiem.
Darba tirgus nenoliedzami ir interesants, delikāts, tomēr pietiekami komplicēts sociāli ekonomisko sakarību atspoguļojums. Mūsdienās viena no lielākajām ekonomiskajām problēmām ir darba tirgus un tā līdzsvara nodrošināšana. Šajā darbā tiks atspoguļotas šīs problēmas, jo nākotnē darba tirgus nozīme var tikai pieaugt, tāpēc ka darba attiecību jomas attīstība būtiski nosaka valsts ekonomisko izaugsmi kopumā.
Darba tirgum ir sava specifika, pat mentalitāte, kādas nav ne kapitāla, ne zemes tirgum. Ir arī zināms, ka mikroekonomiskā darba tirgus regulēšana nespēj sekmīgi risināt nodarbinātības problēmu kopumā, tāpēc, lai to izdarītu nepieciešama darba tirgus makroekonomiskā regulēšana, tāpēc darba tirgus analīze ir kļuvusi arī par makroekonomikas neatņemamu sastāvdaļu. Vispusīga darba tirgus analīze un regulēšana ietver gan mikroekonomikas, gan makroekonomikas sakarības, un tās būtībā viena otru papildina.
Darbaspēka tirgus ir atkarīgs no daudziem nozīmīgiem ekonomiskiem apstākļiem valstī. Tas skar katru no mums, jo, ja mums nebūs darba, tad arī nebūs algas, ko saņem par darbu un, tā kā tas ir galvenais cilvēku ienākums, kas ļauj mums dzīvot labāk vai sliktāk, tad, jāsecina, ka tas ir ļoti svarīgi. Nenoliedzami, ir arī izņēmumi, taču kopumā mēs visi gribam strādāt nozarē, kura mums ir viss tuvākā, saņemot pienācīgu atalgojumu un izaugsmes iespējas.
Darbaspēku jeb potenciālās darbaspējas darbā tiks aplūkotas un izanalizētas, ņemot vērā pētījumus darba tirgū mūsu valstī. Darbā tiks parādīta reālā situācija valstī, pamatojoties uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem. Dati darbā tiks apkopoti, lai veidotu uzskatāmu priekšstatu par darbaspēku kopumā, cik iedzīvotāji reāli ir nodarbināti, cik ir bezdarbnieku un kāda tad īsti ir patreizējā situācija mūsu valstī.
Ar darbu jāsaprot darbaspēka patērēšanas procesu. Taču preci, ko var pirkt konkrētajā ražošanas resursu tirgū, var būt vai nu darbaspēks, vai arī darba rezultāts, piemēram, ražojums vai pakalpojums. Ja darbaspēks netiek pieprasīts, tātad ir darīšana ar bezdarbu, jo darbs netiek veikts, nav arī darba rezultāta, kaut gan bezdarbniekam ir darbaspējas. Šajā darbā tiks aplūkota bezdarba problēma valstī un kas par pamatu tai ir.
Darbā, pamatojoties uz konkrētiem datiem, tiks pētīts pieprasītais un piedāvātais darbaspēks, balstoties uz Latvijas darbaspēka tirgus īpatnībām un demogrāfisko situāciju valstī.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1118693
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register