Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:400364
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.02.2009.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Atkarību veidi un datora atkarības būtība    4
2.  Datora atkarības raksturojums    6
3.  Datora atkarības izpausmes veidi    9
4.  Datora atkarības cēloņi    12
5.  Optimālais laika daudzums, ko pavada pie datora    15
6.  Darbs ar datoru un datora atkarības sekas    16
7.  Palīdzības iespējas atkarības veidošanās gadījumā    18
8.  Aptaujas analīze    21
  Secinājumi    24
  Izmantotās informācijas avoti    25
Extract

Jebkurš no mums ir no kaut kā atkarīgs – gaisa, ūdens, cigaretēm, alkohola vai kā cita. Ir lietas, bez kurām nespējam dzīvot, bet ir arī tādas, kuras mūs garīgi un fiziski sakropļo, sagrauj apkārtējos un bieži iznīcina cilvēku pilnībā. Taču vienmēr varēsim teikt, ka katram ir brīva izvēle, arī tiem, kuri izvēlas sevi noindēt. [6]
Latvijā pēdējo gadu laikā pieaug bērnu un jauniešu skaits, kas pārmērīgi aizraujas ar datora lietošanu. To var novērot gan pilnajos datorsalonos, gan aptaujājot narkologus, psihologus un psihoterapeitus.
Situāciju Latvijā saistībā ar datora atkarību un azartspēļu atkarību šobrīd var salīdzināt ar to, kas notika apmēram pirms 6-7 gadiem narkotiku lietošanas jomā. Tolaik jaunieši nebija pietiekami informēti par narkotiku, sevišķi sintētisko narkotiku un heroīna iedarbību un atkarības veidošanos. Šobrīd varētu teikt, ka Latvijā nav pietiekamas informācijas par datora atkarību.
Aizraušanās, piešķir krāsainību un vērtību dzīvei, atkarība šo vērtību grauj. To brīdi, kad robeža starp aizraušanos un atkarību ir pārkāpta, pats atkarīgais saprot pēdējais, jo kategoriski to cenšas noliegt. Pirmie to ievēro ģimene, jo cilvēks zaudē savu sociālo aktivitāti. Šodien dators jauniešiem, skolas vecumā, no vienas puses kļuvis par pirmo nepieciešamību, jo uz bērnu iedarbojas datorspēļu kārdinājumi. No otras puses - līdz kuram brīdim dators ir pozitīva lieta bērnu un jauniešu pasaulē? Kur ir robeža starp zinātkārību, kuru gūst informāciju un komunicējas ar datora palīdzību un datoratkarīgo?
Datorspēles un datoru, kā komunikācijas līdzekli, nevar izraut no mūsdienu indivīda dzīves. Uz laika pavadīšanu pie datora ir jāraugās kontekstā ar katra individuālā bērna vai jaunieša dzīvesveidu. Ja indivīds, neatkarīgi no vecuma, mācās, sporto, atpūšas svaigā gaisā, tiekas ar draugiem, iet uz kino un dzimšanas dienām, lasa grāmatas, kopj savu ķermeni, interesējas par drēbēm, ceļo, apmeklē pasākumus, dažreiz uzspēlē spēles ar vecākiem, dažreiz kaut ko padara, dažreiz vienkārši pamuļķojas un paguļ un dažreiz arī spēlē datorspēles, tad arī varētu nesatraukties par datoratkarības izpausmēm.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register