Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,49
You save:
0,77 (14%)
Discounted price*:
4,72
Purchase
Add to Wish List
ID number:552709
Evaluation:
Published: 21.09.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 19 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    6
1.  LITERATŪRAS APSKATS    7
1.1.  Augu lapu tēju veidi    7
1.2.  Vietējo augu lapu ķīmiskais sastāvs    7
1.3.  Tēju fermentēšanas process    9
2.  MATERIĀLI UN METODES    11
2.1.  Materiāli    11
2.1.1.  Vietējo augu paraugi    11
2.1.2.  Reaģenti    11
2.1.3.  Laboratorijas iekārtas    11
2.1.4.  Laboratorijas materiāli    12
2.2.  Metodes    13
2.2.1.  Fermentēšana    13
2.2.2.  Tilmana metode C vitamīna noteikšanai    13
2.2.3.  Kopējo fenola savienojumu satura noteikšana    13
2.2.4.  Antiradikālās aktivitātes (ARA) noteikšana    14
2.2.5.  Šķidrumu hromatogrāfijas - masspektrometrijas analīzes    14
3.  REZULTĀTI UN ANALĪZES    15
3.2.  Kopējo fenolu savienojumu satura daudzums fermentēto un žāvēto vietējo augu lapu tējās    16
3.3.  Antiradikālās aktivitātes (ARA) noteikšana paraugos    16
3.4.  Šķidrumu hromatogrāfijas-masspektrometrijas analīzes vietējo augu lapu tēju paraugiem    17
4.  SECINĀJUMI    19
5.  LITERATŪRAS SARAKSTS    20
6.  PATEICĪBA    21
  PIELIKUMI    22
Extract

4. SECINĀJUMI
1. Praktiski fermentējot tējas, pašā fermentācijas procesa laikā mainījās drogu aromāts, arī pagatavoto tēju garšas un krāsas ir ievērojami atšķirīgas. Var prognozēt, ka tās satur ēteriskās eļļas, kuras darbā netika noteiktas. Patērētāju vidū aktuālāka būs fermentēto tēju izvēle, jo tās ir aromātiskākas.
2. C vitamīna daudzums vietējo augu lapu tējās nav tik augsts, lai nodrošinātu to lietotājus ar nozīmīgu ikdienas vitamīnu devu, taču tieši fermentētās vietējo augu lapu tējās C vitamīns ekstraģējas labāk nekā no žāvētām vietējo augu lapu tējām.
3. Kaut arī žāvētās vietējo augu lapu tējas satur vairāk fenola savienojumus, tomēr, nosakot antiradikālo aktivitāti, var konstatēt, ka žāvētās vietējo augu tējas šī aktivitāte nav viennozīmīgi augstāka, jo 40% no paraugiem, kuru polifenolu aktivitāte bija augstāka, bija fermentēto tēju paraugi.
4. Žāvētajās un fermentētajās vietējo augu lapu tējās tika noteikti vairāki fenolu savienojumi un, iespējams, vielas: žāvētās augu lapu tējas satur vairāk pētīto vielu, fermentētās tējas ir zaudējušas daļu šo vielu paaugstinātās temperatūras dēļ.
5. Veicot kopējo fenola savienojumu satura analīzi, tika noskaidrots, ka tējas ir būtisks to avots, it īpaši žāvētās vietējo augu lapu tējas.
6. Ābeļu lapas ir bagātīgs floridzīna avots, 12.10.2015. žāvēto lapu tēju paraugos (161μg) šī viela ir vairāk nekā 31.08.2015. paraugos (92μg).
7. 31.08.2015. mājās fermentētajā upeņu lapu paraugā (19μg) ir augstāks hlorogēnskābes daudzums nekā žāvētajā paraugā (4μg) , tomēr citos tēju paraugos hlorogēnskābes daudzums ir lielāks žāvētajos tēju paraugos.
8. Kaut arī katehīna daudzums žāvētajos augu lapu tēju paraugos bija augstāks nekā fermentētajās, tomēr augu lapu tējas, kuras tika fermentētas mājas apstākļos, satur vairāk šo vielu nekā skolā fermentētās augu lapu tējas. Tas var būt saistīts ar upeņu lapu šūnu uzbūvi.
9. Rutīna daudzums fermentētajās upeņu augu lapu tējās (56μg) ir augstāks nekā žāvētajās augu lapu tējās (30μg),tomēr atlikušajos augu lapu tēju paraugos tieši žāvētās augu lapu tējas satur vairāk rutīna, šī tendence bija novērojama arī salīdzinot hlorogēnskābes, kvercetīna daudzumu.
10. Fermentācijai mājas apstākļos ieteicamākā ir kazeņu lapu un ugunspuķes lapu tēja.
11. Pagatavojot tēju, jārēķinās ar to, ka lapu ķīmiskais sastāvs var mainīties atkarībā no ievākšanas laika. Kazeņu lapas var vākt vēlu rudenī, bet upeņu lapas, aveņu lapas jāievāc līdz septembra vidum.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,58 €
Work pack Nr. 1356176
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Fermentētu un žāvētu vietējo augu lapu tēju ķīmiskā sastāva salīdzinājums”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/552709

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register