Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:369044
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.05.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Used
Extract

Kolumbija atrodas Dienvidamerikas ziemeļrietumu daļā, un tā ir vienīgā valsts, kuras krastus apskalo abi – Klusais okeāns (135km garumā) un Atlantijas okeāns (vairāk nekā 1600 km garumā). Kolumbijai pieder arī vairākas salas. Nozīmīgākās ir San Andres arhipelāgs, Providencia Karību jūrā, Gorgon un Malpelo Klusajā okeānā. Klimats ir silts un tropisks krasta un ziemeļdaļā ar lietus sezonu sākot no maija līdz novembrim. Vēsāks ir augstienes daļā un auksts kalnos. Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā pārsvarā ir pavasarīgs klimats – vēsas dienas un aukstākas naktis.
Gandrīz 1/6 no Kolumbijas teritorijas ir pārklāta ar Amazones upes baseinu. Šis reģions tiek uzskatīts par ’’pasaules plaušām’’ un visvairāk tūristu apmeklēta ir Leticia. Tā ir aktīva, komerciāla ostas pilsēta ar labi attīstītām tūrisma iespējām. Ekskursijas pa upi ir īpaši iecienītas, jo tad tūristiem ir iespēja tuvāk apskatīt piraijas. Šī pilsēta atrodas Amazones upes krastā un tuvu pie robežas ar Peru un Brazīliju.
Pilsētiņās var iegādāties vietējos mākslas izstrādājumus – paklājus un lelles izveidotas no koku mizas, no sēklām veidotas dekorācijas, kā arī somas no alojas šķiedrām.
Bogota - Kolumbijas galvaspilsēta un arī lielākā pilsēta, atrodas gandrīz pašā valsts centrā. Bogotā ir saglabājušās daudz vēsturiskās vietas, piemēram, Capitol municipālā pils un katedrāle centrālajā laukumā, Bolivāra laukums.
Bogotā ir vairākas vietas, kuras tūristiem būtu jāapmeklē. Zelta muzejs, kurā var apskatīt unikāli pirms-Kolumbijas mākslas priekšmetu kolekciju. Nacionālais muzejs, kur atrodas liels eksponātu skaits, sākot no pirms-Kolumbijas līdz mūsdienu mākslai. Santa Clara muzejs, Iglesia del San Ignacio – viena no visbagātāk dekorētajām valstī baznīcām. La Candelaria – plisētais vecākais kvartāls. Cerro de Monserrate – smaile pilsētas malā, kas pazīstama kā daudzu brīnumu vieta. Kā arī botāniskais dārzs Jardin Botánico José Celestino Mutis. Vēl Bogotā ir vērts paklausīties ielu muzikantus de Santander laukumā. Apmēram 50 km no Bogotas atrodas Zipaquira. Tā ir vieta, kas ir slavena ar savām sāļu šahtām, kurā vienā no tām atrodas slavenā Sāls katedrāle.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1172816
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register