Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:364345
 
Evaluation:
Published: 20.02.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Runas un valodas traucējumus gan bērniem, gan pieaugušajiem koriģē logopēdijas speciālists – logopēds.
Šis darbs ir veicams dažādās iestādēs: pirmsskolas izglītības iestādēs, skolās, kur ir logopēdiskie punkti, kurus apmeklē bērni un pusaudži ar dažādiem runas traucējumiem. Darbojas arī specializētās pirmsskolas izglītības iestādes, ir valodas jeb logopēdiskā skola, ir arī logopēdiskās grupas atsevišķās pirmsskolas izglītības iestādēs.
Pirmsskolas iestādēs un skolās logopēds iekļaujas pedagoģiskajā procesā un organizē individuālās un grupu nodarbības, veicot korekcijas darbu dažādu runas traucējumu novēršanā.
Poliklīnikās, slimnīcās, rehabilitācijas centros logopēdam nākas saskarties ar smagiem runas un valodas attīstības traucējumiem, kur nepieciešama kompleksa pieeja un sadarbība ar neirologu, psihoneirologu, audiologu, fizioterapeitu u. c. speciālistiem, lai veiktu iespējamo korekcijas darbu un iesaistītu kompensācijas mehānismus.
Pirms korekcijas darba uzsākšanas nepieciešama bērna rūpīga izpēte, lai precīzi noteiktu runas traucējumu, un tā radītās grūtības. Atkarībā no bērna vecuma mainās izpētē izmantojamās metodes un to grūtuma pakāpe, bet vairāki struktūrelementi ir kopīgi. Kontakts jānodibina ar jebkura vecuma bērnu, kam ir runas un valodas attīstības traucējumi, tāpat jāpārbauda arī skaņu izruna, fonemātiskā uztvere, vārdu krājums, valodas gramatiskās jomas attīstības līmenis un jāuzzina anamnēzes dati no bērna vecākiem.Ja bērns ir skolas vecumā, tad nepieciešama arī rakstīšanas un lasīšanas iemaņu attīstības līmeņu pārbaude.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register