Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:250371
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.01.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Izejvielu raksturojums    6
1.1.  Piens    6
1.2.  Fermenti    7
2.  Tehnoloģiskā procesa apraksts    8
2.1.  Piena pirmapstrāde    10
2.2.  Normalizācija    10
2.3.  Pasterizācija    10
2.4.  Piena recināšana    10
2.5.  Siera graudu apstrāde    11
2.6.  Sieru veidošana    11
2.7.  Sieru presēšana    11
2.8.  Siera sālīšana    12
2.9.  Nogatavināšana    12
3.  Tehnoloģiskā procesa nodrošināšanai nepieciešamās iekārtas    13
3.1.  Piena mašīna    13
3.2.  Centrbēdzes sūkņi    15
3.3.  Piena pieņemšanas stacija    18
3.4.  Plākšņu tipa piena dzesētājs    19
3.5.  Uzglabāšanas tvertnes    20
3.6.  Līdzsvara regulēšanas tvertne    23
3.7.  Plākšnu siltumainis – pasterizators    24
3.8.  Separators    25
3.9.  Siera gatavotājs    27
3.10.  Zobratu sūknis    28
3.11.  Siera formēšana, presēšāna    29
3.12.  Siera sālīšanas vanna/baseins    30
3.13.  Siera sālīšanas/uzglabāšanas konteineri    31
4.  Iekārtu raksturojums    33
5.  Jaunākā informācija par lodēto plākšnu siltummaiņiem    34
5.1.  Uzbūve, konstrukcija    34
5.2.  Darbības princips    36
5.3.  Priekšrocības    36
6.  Secinājumi    37
7.  Izmantotā literatūra    38
Extract

5.3. Priekšrocības.
Viena no galvenajām priekšrocībām lodētajiem siltummaiņiem ir tā, ka tie aizņem salīdzinoši maz vietas, ir kompakti un ir viegli uzstādami pat ierobežotās telpās.
Šiem siltummaiņiem nav blīvju, tāpēc tie ir pieejami un izmantojami vietās kur ir nepieciešama augsta temperatūra un spiediens.
Tie ir izturīgi gan ļoti zemās, gan augstās temperatūrās – temperatūras diapzaons ir -200° līdz + 200°. Tāpat ir augsta izturība pret spiedienu, darba spiediens var sasniegt 31 bar.
Tie ir izturīgi pret koroziju un citiem mehāniskiem bojājumiem.
Tā kā plāksnes ir salodētas kopā, izstrādājumam neveidojas noplūdes. Ik viens lodētais siltummainis pirms to uzstādīšanas tiek pārbaudīts ar vairākiem speciāliem testiem.
Eksplotuacijas laiks var sasniegt 7 līdz 10 gadus, ja tiek veikta regulāra apkope, ievēroti uzturēšanas nosacījumi un izvēlēts atbilstošs plūsmas režīms.

6. SECINĀJUMI
• Piens ir viens no dabīgajiem produktiem, kurš cilvekam var sniegt lielu daudzumu nepieciešamo uzturvielu – olbaltumvielas, taukus, minerālvielas un vitamīnus.
• Dienā uzņemot kaut vai tikai 100 g siera var uzņemt lielu daļu no nepieciešamās minerālvielu dienas devas.
• Pasaulē ir vairāki simti siera veidu un šķirņu. Tā kā ir tik liela siera dažādība tad ir grūti kā konkrēti iedalīt sierus.
• Galvenokārt sierus iedala pēc to cietības, tauku satura, formas utt.
• Katrai siera šķirnei ir izstrādāta sava tehnoloģiskā karte, pēc kuras balstās piena pārstrādes process. Katrai siera šķirnei ir specifiski ražošanas procesi.
• Piena pārstrādes process sākas ar piena pieņemšanu, filtrāciju, svēršanu un uzskaiti. Siera gatavošanas process ir sarežģīts, ir nepieciešams laiks un daudzas specifiskas iekārtas, piemēram, sālīšanas vanna, siera gatavotājs.
• Pēdējā laikā viens no jaunākajiem izgudrojumiem ir lodēto plākšņu siltummaiņi, kuri piena pasterizācijas procesu padara efektīvāku, patērē mazāku jaudu, ir kompaktāki.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register