Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:351028
 
Evaluation:
Published: 29.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Extract

1. Investīciju raksturojums

Investīcijas var iedalīt privātās, valsts un starptautisko organizāciju investīcijās. Ar privāto kapitālu saprot iedzīvotāju ietaupījumus un privātuzņēmēju uzkrājumus. Privātkapitāls pārvēršas investīcijās ar to brīdi, kad to iegulda kādā pasākumā, kurš kapitāla turētājam dod peļņu. Iedzīvotāju noguldījumi pārvēršas investīcijās divējādi: bez starpnieka, t.i., iegulda nekustamajā īpašumā, uzņēmējdarbībā un ar starpnieku, ja nauda tiek noguldīta bankā. Valsts investīcijas ir līdzekļu ieguldījums no valsts budžeta, tas nozīmē, ka iepriekš jābūt jau gatavai programmai un izstrādātam plānam, kas paredz budžeta līdzekļu novirzīšanu konkrētajām nozarēm. Kā trešo investīciju avotu var minēt ārvalstu tiešās investīcijas no starptautiskajām organizācijām.
Investoru vislielākā interese ir, ieguldot kapitālu, gūt iespējami augstāku ieguldītā kapitāla rentabilitāti. Tikai un vienīgi iespējamā peļņa ir galvenais stimuls ieguldītājiem. Jebkurš investors grib iegūt pēc iespējas lielāku atdevi par katru ieguldīto naudas vienību. Tāpēc pirms katras investīcijas nepieciešama detalizēta investīcijas analīze un programma, jo investoram vispirms jāizlemj, ko viņš grib panākt. Uz investīciju ienesīgumu lielu iespaidu atstāj tāds riska faktors kā inflācija. Tā augstas inflācijas apstākļos banku kontu depozītu likmes, kā arī akciju dividendes krītas.
Turpmākajos gados ir sagaidāma ekonomiskās aktivitātes palielināšanās Latvijā. Tautsaimniecības attīstības tempus noteiks tas, cik ātri izdosies sakārtot uzņēmējdarbības vidi un rādīt apstākļus investīciju veicināšanai, kā arī eksporta tirgus paplašināšanai.
2000.gada februārī Latvijā tika pieņemts rūpnieciskās politikas darbības plāns.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1192487
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register