-
Veselīgs uzturs
Level:
Elementary school
Literature:
6 units
References:
Not used
Table of contents
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Veselīga uztura teorija | 4 |
1.1. | Produktu sagremošanas laiks | 5 |
1.2. | Veselīga uztura pamatnoteikumi | 6 |
2. | Vitamīni | 8 |
3. | Vitamīni Latvijas ēdienos | 10 |
3.1. | Vitamīnu uzņemšana | 10 |
3.2. | Dzelzs | 11 |
3.3. | Nozīmīgākie dzelzs produkti | 12 |
3.4. | Olbaltumvielas | 12 |
4. | Ko ēdam? | 15 |
4.1. | Vīriešu un sieviešu veselīga uztura atšķirības | 16 |
5. | Kas jaēd, lai sakautu gripu | 18 |
6. | Ēdināšanas iestāžu aptauju rezultāti | 20 |
6.1. | „Ragāļu Krogs” | 20 |
6.2. | Krodziņš – „Rūdolfs” | 20 |
6.3. | LIDO | 20 |
Secinājumi | 21 | |
Izmantotās literatūras saraksts | 22 | |
‘’Ragāļa krogs’’ | 23 | |
Krodziņš – ‘’Rūdolfs’’ | 25 | |
Restorāns ‘’Lido’’ | 28 |
Extract
Secinājumi
1. Veselīgs uzturs ir ļoti svarīga sastāvdaļa jeb kuram cilvēkam, tas dod papildus enerģiju un uzlabo pašsajūtu.
2. Veselīga uztura kopumu satur 13 veidu vitamīni, kurus uzņemot ik viens sajutīs pozitīvas pārmaiņas savā organismā.
3. Izpētot Latvijā pieejamas dabas veltes, atklājas, ka tās nesatur visus nepieciešamos vitamīnus.
4. Diemžēl pētijuma rezultāta apkopojot aptauju rezultātus, atklājās, ka cilvēki labāk uzturā izvēlas neveselīgu pārtiku nekā veselīgu.
5. Dažādi dārzeņi, zivis,augļi,piens,glemeži spēj izārstēt dažādas gripas.
6. Aptaujātās ēstuves pēc iespējas vairāk savās ēdienkartēs cenšās izmantot Latvijā audzētu produkciju.
…
Author's comment
šis darbs ir par veselīgu uzturu un dažādām izpētes vietām.