Evaluation:
Published: 26.09.2022.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 1.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 2.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 3.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 4.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 5.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 6.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 7.
  • Presentations '"Laima" uzņēmuma analīze', 8.
Extract

Ne tikai “Laimas”, bet arī šokolādes ražošanas pirmsākumi Latvijā ir aizsākušies 1870. gadā, kad vācu uzņēmējs Teodors Rigertsar brāli tirgotāju Leopoldu Rigertu izveidoja kopīgu saldumu un šokolādes uzņēmumu “Th. Riegert, kurā gatavoja šokolādes saldumus, bet 1876. gadā brāļi Rigerti atklāja vienotu fabriku Zaļajā ielā. Gadu gaitā Rigerta fabrika kļuva par vienu no lielākajām saldumu ražotājām Baltijā un Krievijā. Pateicoties šai un desmitiem citu šokolādes darbnīcu, Rīga šajā laika posmā bija īstena saldumu pilsēta. “Laimas” pirmsākumu stāstā ir nozīmīga loma gadā vairāku ebreju tirgotāju nodibinātajai  saldumu fabrikai “Maķedonija”, kurā sākotnēji strādāja tikai četri darbinieki. Uzņēmums strauji auga, paplašināja darbību un 1925. gadā  tika pārdēvēts par “Laimu”. No četriem darbiniekiem ražotne izauga līdz 503 darbiniekiem. Savukārt 1937. gadā Latvijas valdība uzpirka AS “Rigerts” un “Laima” akcijas, rūpnīcas apvienojot. Šobrīd “Laimā” strādā vairākas šokolādes meistares, kuru darba stāžs ir vairāk nekā 30 gadi, un savas prasmes izmanto ik dienu un nodod tās tālāk jaunākām paaudzēm.
Laima veido arī dažādas interesantas akcijas, balvas, konkursus, ir savs muzejs, svētku dienās ir daudz interesantu jaunumu. …

Author's comment
Atlants