Author:
Evaluation:
Published: 21.12.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Sālītu un saldētu zivju defekti', 1.
  • Summaries, Notes 'Sālītu un saldētu zivju defekti', 2.
  • Summaries, Notes 'Sālītu un saldētu zivju defekti', 3.
Extract

1) Izžūšana. Zivju muskuļaudu un virsmas krāsa pasliktinās, muskuļaudi iegūst sausu, porainu, trauslu un drumstalīgu konsistenci, notiek olbaltumvielu denaturācija, samazinās muskuļaudu ūdens saturēšanas spējas, nav svaigu zivju smarža un garšu.
2) Sasmakums - norāda, ka notiek olbaltumvielu denaturācija, ja saldētas zivis ilgi uzglabā. Sasmakums veidojas tad, ja nav pietiekoši zema sasaldēšanas un uzglabāšanas temperatūra, zivis nav glazētas, tās izžūst. Vairāk novērojams zivīs ar zemu tauku saturu, šādas zivis vairāk izžūst saldētā veidā.
3) Krāsas izmaiņas. Zem ādas parādās dzeltējums, kā arī muskuļaudi kļūst pelnu pelēkā krāsā. Bojāšanās iemesls ir saldētu zivju uzglabāšanas temperatūras neievērošana.…

Author's comment
Atlants