Evaluation:
Published: 02.11.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 1.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 2.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 3.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 4.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 5.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 6.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 7.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 8.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 9.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 10.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 11.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 12.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 13.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 14.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 15.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 16.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 17.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 18.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 19.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 20.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 21.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 22.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 23.
  • Presentations 'Nepareiza uztura ietekme uz veselību', 24.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Audzēju rašanos veicinošas vielas uzturā   
  Audzēju rašanos kavejošas vielas uzturā   
Extract

Secinājumi.
Audzēju risku palielina konservētu, sālītu produktu, sāls, ļoti karstu dzērienu un ēdienu lietošana uzturā, fast food (jo tas satr vairākkārt pārkarsētus taukus).
Savukārt,  samazināt risku var augļu un dārzeņu lietošana ikdienas uzturā, kā arī fiziskās aktivitātes.

Ar pareizu uzturu var arī kavēt esošu audzēju attīstību un pat atbrīvoties no tiem.
Tātad: “Pretvēža šķīvī” varam likt:
Garšvielas – kurkuma un ingvers.
Dārzeņi - ķiploki, puravs, sarkanie pipari, zilie sīpoli, kāposti, ziedkāposti, brokoļi, krāsainie kāposti. Der arī bietes, rāceņi, selerijas, spināti, baklažāni, kabači, mārrutki, burkāni, gurķi, redīsi, kressalāti, rutki, zirņi un pupas, tomāti.
Eļļas -  olīveļļa, linsēklu ēļļa.
Tējas– zaļā tēja (bloķē vēža šūnas).
Ogas -  dzērvenes, mellenes, zilenes, kazenes
Augļi – plūmes, persiki, nektarīni

Author's comment
Atlants