Evaluation:
Published: 23.01.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 15 units
References: Used
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 1.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 2.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 3.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 4.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 5.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 6.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 7.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 8.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 9.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 10.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 11.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 12.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 13.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 14.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 15.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 16.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 17.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 18.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 19.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 20.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 21.
  • Research Papers 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 22.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Teorētiskā daļa    3
1.1.  Nitrāti un nitrīti    3
1.2.  Nitrātu un nitrītu ietekme uz veselību    4
1.3.  Gaļas nepieciešamība cilvēka organismā    6
1.4.  Gaļas izstrādājumu sortiments    7
1.5.  Desu dalījums pēc kvalitātes    8
1.6.  Prasības gaļas izstrādājumu ražošanā    9
2.  Praktiskā daļa    11
2.1.  Materiāli un metodes    11
2.1.1.  Darbā izmantotie materiāli    11
2.1.2.  Darbā izmantotās metodes    13
2.2.  Rezultāti, to analīze    14
3.  Secinājumi    17
  Izmantoto avotu saraksts    8
  Anotācija    19
  Annotation    20
Extract

3. Secinājumi
Darbā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies – veikalos nopērkamo gaļas izstrādājumu sastāvā ir nitrāti un nitrīti, taču pašu audzētu vai medītu dzīvnieku gaļas sastāvā to nav.
Vārīto desu sastāvā nitrāti un nitrīti ir daudz vairāk nekā pusžāvētajās, žāvētajās un kūpinātājās desās.
Nitrāti un nitrīti ir universālas vielas, kuras var pievienot ne tikai pārtikai, bet pat kā sprāgstvielu sastāvdaļu.
Šīs vielas lielos daudzumos var ļoti kaitēt cilvēka veselībai. Nitrātu un nitrīti var izraisīt onkoloģiskas slimības, alerģijas un īslaicīgas veselības problēmas. Šīs pārtikas piedevas ir aizliegtas lietot uzturā bērniem, kuri nav sasnieguši 6 mēnešu vecumu.

Author's comment
Editor's remarks
Atlants