Author:
Evaluation:
Published: 07.03.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 1.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 2.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 3.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 4.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 5.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 6.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 7.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 8.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 9.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 10.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 11.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 12.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 13.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 14.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 15.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 16.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 17.
  • Presentations 'Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā', 18.
Extract

Aprēķinot fosfātjonu masas koncentrāciju 100 mL šķīduma pārēķina uz ņemta parauga tilpumu pēc shēmas.
100 mL A šķīdumā fosfātjonu masas koncentrācija ir 0,80 mg/L. B šķīdumā 5 mililitros ir 0,80 mg/L. C šķīdumā fosfātmasas koncentrācija būs 10 reizes lielāka 0,80 · 10 = 8 mg/L. Un 25,0 mL analizējamā paraugā būs tik pat daudz cik 50,0 mL C šķīdumā. Visā ņemtā paraugā fosfātjonu koncentrācija ir 8 mg/L.

Fosfātjonu masas koncentrācijas pārēķins uz ņemtu sulas tilpumu

Secinājumi
Daudz informācijas par meklēto tēmu.
Pēc grāmatas fosfora daudzums ābolu sulā jābūt 7,0 mg 100 g produkta satura.
Pēc Krievu standartiem fosfora daudzums dažādās sulās jābūt 6-11 mg/100 g (~60-110 mg/L).
Iegūtie dati rāda, ka iegūta fosfātjonu masas koncentrācija ir daudz zemāk nekā jābūt sulās.
Ābola biezsulas dzērienā sulas saturs ir ļoti zems, tāpēc fosfātjonu koncentrācija var būt ievērojami zemāka.
Izmantojot šo metodi rodas lieli parauga zudumi un lai precīzāk noteikt šo daudzumu jāmeklē citas metodes, kurās paraugu sagatavo nekarsējot to mufeļkrāsnī.
Fosfāti regulē un stabilizē pH.
Fosfāts tiek lietots kā paskābinātājs, stabilizētājs sulās.
Fosfātus, ja vien tos lieto pieļaujamās devās, uzkata par nekaitīgām pārtikas piedevām.

Author's comment
Atlants