Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 1.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 2.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 3.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 4.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 5.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 6.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 7.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 8.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 9.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 10.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 11.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 12.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 13.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 14.
  • Summaries, Notes 'Ievads operāciju pētīšanā. Pārtikas grozs', 15.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Saturs    2
  Anotācija    3
  Uzdevuma nostādne    4
  Pārtikas produktu tabula    5
  Matemātiskais modelis    8
  Risinājums ar „Solver” palīdzību    10
  Rezultāti    11
  Risinājums I    13
  Risinājums II    13
  Risinājums III    14
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
Extract

Secinājumi

Studiju darba gaitā veiksmīgi tika atrisināts uzdevums par pārtikas groza izveidi vienai personai vienai dienai trīs dažādos variantos.
Pirmajā risinājumā tika panākta maksimāla izmaksu minimizācija, jo tika izmantoti visi pārtikas tabulā pieejamie pārtikas produkti, neņemot vērā nekādas subjektīvās gastronomiskās vēlmes un īpašības. Otrais risinājums tika orientēts uz tāda cilvēka ēdienkarti, kurš dod priekšroku veģetāriem ēdieniem. Šajā gadījumā no pārtikas produktu tabulas ar „Solver” nosacījumu palīdzību tika izslēgti visi pārtikas produkti, kuru sastāvā ir gaļa, toties likts uzsvars uz produktiem ar kuru palīdzību gaļas trūkumu varētu kompensēt. Trešajā variantā, kura izmaksas ir visaugstākās, tika realizēta cilvēka ēdienkarte svinību gadījumā, kad uzturā tiek lietoti augstvērtīgi un izsmalcināti, tādēļ, likumsakarīgi arī dārgi ēdieni.
Darba izstrāde īpašas grūtības nesagādāja, lai gan jāatzīst, ka darba gaitā tika pieļautas vairākas kļūdas formulu un funkciju pielietošanā, taču šīm kļūdām bija gadījuma raksturs un tās bija iespējams veiksmīgi atrast un novērst. Tika apgūtas MS Excel apakšprogrammas „Solver” pielietošanas iespējas un iegūta pieredze, kas var lieti noderēt turpmākajā studiju un darba procesā.

Author's comment
Atlants