Author:
Evaluation:
Published: 24.01.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 1.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 2.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 3.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 4.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 5.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 6.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 7.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 8.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 9.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 10.
  • Research Papers 'Lambika tipa alus', 11.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Alus vēsture    4
3.  Lambika alus    5
4.  Gatavošanas tehnoloģija    6
5.  Lambika veidi    7
6.  Īsts Lambika alus    9
7.  Pasniegšana    9
8.  Lambika alus pieejamība Latvijā    10
9.  Izmantotā literatūra    11
Extract

7. Pasniegšana
Pasniedzot Lambika tipa alu tas ir jāatdzesē apm 4-12°C. Vēsāku temperatūru jāizvēlās augļu Lambikam, bet tradicionāliem Lambik aliem jāizvēlas siltāka temperatūra, jo tā izcels sarežģīto aromātu buķeti un kopējo garšu.
Priekš augļu Lambikiem jāizvēlas tulpjveida, vīna vai cilindra glāzes. Rievotas glāzes var izmantot tradicionālajiem Geuze un Faro.
Izvēloties glāzi ir jāatcerās, ka daudzi Lambika tipa ali ir ļoti gāzēti un var putot.
Alus var būt ļoti duļķains, ja nav filtrēts, var būt duļķains ar nogusnēm vai gļotām pudeles dibenā, bet tas viss ir normāli, un nav nekas kaitīgs.

8. Lambika alus pieejamība Latvijā
Lai arī Lambika alus ir Beļģu tradicionāls alus, kas tiek gatavots tikai noteiktā vietā un laika posmā, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām un eksporrta iespējām šis īpašais alus ir baudām arī Latvijā. Šobrīd izvēle jau ir neierobežota. Šo alu var iegādāties gan lielveikalos, kā pemēram Stockmann, Sky, Prizma, un pat Rimi. Berga bazārā jau kādu laiku ir atvērts S. Brevinga alus salons, kur var iegādāties ne tikai Lambika tipa alu, bet arī citus beļģu alus. Mārstaļu iela 8 ir beļģu alus restorāns „Bon- Vivant”.
Beļģijā ir vairākas alus darītavas, kuras gatavo Lambika alu:
InBev, Wieze, Frank Boon, Cantillon, 3 Fonteinen, Girardin, Latvijā pieejamās: Timmermans, De Keersmacker, De Trock, Belle- Vue, Lindemans.
Vispopulārākie Latvijā, protams, ir augļu Lambika ali. Bet ir arī Geuze un Faro.

Author's comment
Atlants