Author:
Evaluation:
Published: 15.04.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 1.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 2.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 3.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 4.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 5.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 6.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 7.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 8.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 9.
  • Presentations 'Olbaltumvielu bioloģisko funkciju daudzveidība', 10.
Extract

Olbaltumvielu funkcijas dzīvajos organismos ir ļoti daudzveidīgas. Tās ir plastiskais materiāls, no kura veidoti muskuļaudi, balstaudi un segaudi. Asins olbaltumvielas apgādā organismu ar skābekli un izvada oksidēšanās produktus. Olbaltumvielas – fermenti un hormoni - katalizē neskaitāmās organismā norisošās reakcijas un nodrošina visu orgānu saskaņotu darbību. Organisma izstrādātās olbaltumvielas – antivielas – veic organisma aizsardzības funkcijas utt.

Dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas - gaļa, gaļas produkti, zivis, jūras produkti, olas, piens, piena produkti.
Augu izcelsmes olbaltumvielas – graudi, graudaugu produkti, pākšaugi, pupas, zirņi, sojas pupas.
Nedaudz olbaltumvielu ir augļos un dārzeņos. …

Author's comment
Atlants