Evaluation:
Published: 20.03.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 1.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 2.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 3.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 4.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 5.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 6.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 7.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 8.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 9.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 10.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 11.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 12.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 13.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 14.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu sulas', 15.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Sulas    4
  Sulu iegūšana    5
  Sulu uzgalabāšana    6
  Sulas veidi    7
  Sulas sastāvs    8
  Sulu uzturvērtība    8
  Dabīgu sulu nozīme    10
  Sulu sortiments    10
  Informācija, kurai jābūt atrodamai uz sulas iepakojuma    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Extract

Izvēloties sulu veikalā nevajadzētu baidīties no norādes, ka sula „ražota no koncentrāta”, jo tam nav nekāda sakara ar konservantiem (pārtikas piedevām). Katra sulas ražotāja pienākums ir sniegt informāciju par savu produktu uz tā iepakojuma, savukārt patērētāja uzdevums ir mācēt pareizi to izlasīt un izdarīt savu izvēli.

Secinājumi
1. Sulas organismu ne tikai baro, bet arī attīra no sārņiem un atjauno enerģētiku. Izšķir augļu un dārzeņu sulas, kas būtiski atšķiras pēc sava sastāva un īpašībām;
2. Svaigi spiestas sulas ir brīnišķīgs enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Tās normalizē arī skābju un sārmu līdzsvaru asinīs. Šis līdzsvars tiek izjaukts pēc slimošanas, kā arī ēdot pārlieku apstrādātu, rafinētu barību, strādājot fiziski smagu darbu. Sulas attīra organismu, izvadot kaitīgās vielas. Interesanti, ka svaigi spiestās sulās tikpat kā nenokļūst augļos un dārzeņos esošie nitrāti;
3. Cietais uzturs tiek pārstrādāts 3-5 stundu laikā, bet sulas organisms uzņem 10-15 minūšu laikā, jo tās ir piesātinātas ar dabīgām minerālvielām;
4. Sulās esošais dzīvais ūdens aktivizē fermentu darbību un vielmaiņu, kā arī izvada no organisma toksiskas vielas;

Author's comment
Atlants