Author:
Evaluation:
Published: 18.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 1.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 2.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 3.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 4.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 5.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 6.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 7.
  • Research Papers 'Amīni, aminoskābes, olbaltumvielas', 8.
Extract

AMĪNI
Reducējot nitrosavienojumus, veidojas amīni – savienojumi, kuru molekulā ogļūdeņraža atlikums ir saistīts ar aminogrupu.Amīnus var uzskatīt arī par organiskiem amonjaka atvasinājumiem.
Amīni ir amonjaka atvasinājumi, kuru molekulā viens vai vairāki ūdeņraža atomi ir aizvietoti ar ogļūdeņraža atlikumu.AMINOSKĀBES
Pie aizvietotām karbonskābēm pieder aminoskābes (aminokarbonskābes). To molekulās ir karboksilgrupa un aminogrupa, kuras var būt saistītas ar visdažādākajiem ogļūdeņražu atlikumiem.
Tagad ir pazīstami vairāki simti aminoskābju, bet dabā esošo olbaltumvielu veidošanā piedalās tikai 20 aminoskābes.
Aminoskābes nodrošina organismu ar oglekļa un slāpekļa atomiem citu bioloģiski svarīgu savienojumu sintēzei un veic arī enerģijas avota funkcijas. …

Author's comment
Atlants