Author:
Evaluation:
Published: 19.09.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 1.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 2.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 3.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 4.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 5.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 6.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 7.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 8.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 9.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 10.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 11.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 12.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 13.
  • Presentations 'Olbaltumvielas', 14.
Extract

Veidošanās
Olbaltumvielu uzņemšana ar dabas produktiem
Gremošanas traktā fermentu ietekmē notiek to noārdīšanās līdz aminoskābēm (katabolisms)
Aminoskābju uzsūkšanās asinīs
Jaunu olbaltumvielu un citu struktūru sintēze, enerģijas ieguve
Svarīgi ir ne tikai, kādas aminoskābes piedalās olbaltumvielu veidošanā, bet arī kādā secībā tās saistās

20 aminoskābes spēj veidot 2,4∙1018 dažādu kombināciju
Jaunu olbaltumvielu sintēze īpaši svarīga augošam organismam
Pieaugušam organismam – izmantoto olbaltumvielu aizvietošanā

Author's comment
Atlants