-
Prakses atskaite viesmīlībā
Nr. | Chapter | Page. |
1. | Ievads | 3 |
3. | Galda trauki, to veidi, forma, izmēri dažādu ēdienu un dzērienu pasniegšanai (porcelāna un fajansa, stikla un metāla) | 5 |
4. | Galda piederumu veidi un to izmantošana | 6 |
5. | Galda veļas veidi, izmatošana un sagatavošana, salvešu veidi | 7 |
6. | Zāles sagatavošana | 8 |
7. | Galda klāšanas noteikumi. Galdautu klāšana un nomaiņa | 9 |
8. | Galda klājumi (brokastīm, pusdienām, vakariņām) | 10 |
9. | Apkalpošanas tehnika un noteikumi | 11 |
10. | Ēdienu pasniegšanas temperatūras | 13 |
11. | Apkalpošanas metodes | 16 |
12. | Darbs ar kases aparātu | 17 |
13. | Bezalkoholiskie dzērieni, to raksturojums un pasniegšanas temperatūra | 18 |
14. | Secinājumi | 20 |
Secinājumi
Ir grūti rakstīt gan teoriju , gan praktiskos darbus, ko tiku veikusi šajā uzņēmumā. Ir liels mīnuss, ka strādāju ar banketu galdiem- bet ar visu tiku galā.
Protams, nenoliedzami teorija ir un paliek teorija, katrs strādā ‘’pa savam’’ savā uzņēmumā. Vadītājai bija savi noteikumi , un lieki piebilst, kad ar dotajiem kritērijiem tie mēdza arī nesakrist, bet katra ziņā, esmu daudz ko ieguvusi un iemācījusies no šīs prakses strādājot ‘’Veldzītēs’’
Tā, kā savu dzīvi nevēlos un negribu saistīt ar viesmīlības pakalpojumiem, vismaz kaut nedaudz esmu apguvusi un ir pieredze strādāt.
…
Viesmīļa pienākumi: Savlaicīgi ierasties darbā. Sekot līdzi savam izskatam. Sekot līdzi zāles tīrībai un kārtībai. Izpildīt zāles pārziņa norādījumus par viesu apkalpošanu. Uzmanīgi un savlaicīgi izpildīt pasūtījumu. Zināt n ievērot apkalpošanas noteikumus. Zināt ēdienkartes sortimentu. Zināt ēdienu cenas un to gatavošanas veidus. Pareizi aizpildīt rēķinu un nekļūdīties norēķinos. Nesēdināt viesus pie nesakopta galda. Viesis nedrīkst saņemt sliktas kvalitātes un nepareizi noformētus ēdienus. Mierīgi novērst konfliktsituācijas (Ja tādas ir radušās). Galda trauki, to veidi, forma, izmēri dažādu ēdienu un dzērienu pasniegšanai (porcelāna un fajansa, stikla un metāla) Gaumīgi un skaisti klātam galdam nepieciešami ne vien atbilstoši trauki un galda piederumi, bet arī prasme tos lietot pareizi jebkurā situācijā.