Author:
Evaluation:
Published: 29.11.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
  • Practice Reports 'Dārzeņi', 1.
  • Practice Reports 'Dārzeņi', 2.
  • Practice Reports 'Dārzeņi', 3.
  • Practice Reports 'Dārzeņi', 4.
  • Practice Reports 'Dārzeņi', 5.
  • Practice Reports 'Dārzeņi', 6.
Extract

Kāposti- Apstrāde: atdala bojātās lapas, galviņu nomazgā, pārgriež uz pusēm vai sagriež četrās daļās un izgriež kacenu. Ja vajag, tad kacenu var izgriez arī galviņu nesagriežot. Galviņkāpostus sagriež atkarībā no izmantošanas veida: vārīšanai griež daivās, zupām un sautēšanai kvadrātiņos vai salmiņos, salātiem- salmiņos.
Kabači- Jo jaunāki kabači, jo lielāks vitamīnu daudzums. Kabačus nomazgā, sagriež mazākos gabalos un nomizo. Tos izmanto zupās u.c. ēdienos. Tos var sagriezt kubiņos, salmiņos utt. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Author's comment
Atlants