Author:
Evaluation:
Published: 26.11.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2002.g. - 2004.g.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 1.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 2.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 3.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 4.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 5.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 6.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 7.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 8.
  • Research Papers 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 9.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Augļi, dārzeņi    4
Extract

Jau vairāk nekā gadsimtu augļi un dārzeņi ir pazīstami kā pārtikas produkti, kas aizsargā no slimībām, jo cilvēki, kas ēda daudz augļu un dārzeņu, bija pasargāti no daudzām slimībām. Augļos, arī žāvētos, un dārzeņos ir ļoti daudz bioloģiski aktīvu vielu - balastvielas, antioksidanti, kuros ietilpst C un E vitamīns un beta karotīns, un daudzi citi mazāk pazīstami komponenti. Tātad, ņemot vitamīnu un minerālvielu piedevas atsevišķi, no tām ne vienmēr būs tāds pats labums kā no augļu un dārzeņu bagātīgas lietošanas uzturā. Augļi un dārzeņi ir veselīga uztura stūrakmens un ieņem pārtikas piramīdas 2. un 4. stāvu. Ik dienas ieteicams apēst vismaz 400 gramu dārzeņu, ogu un augļu, jo tie nodrošina dažādas cilvēka veselībai būtiskas vielas.
Dārzeņi un augļi nodrošina vērtīgas uzturvielas, kas nepieciešamas labai veselībai.Svaigi augļi un dārzeņi ir nesalīdzināmi vērtīgāki, ja tie tiek izlietoti drīz pēc iegādāšanās. Ja tos uzglabā, kaut arī vēsā, sausā vietā vai ledusskapī, barības vielu zudumi tomēr būs. Atdzesēti, saldēti, konservēti vai žāvēti augļi un dārzeņi ir ērts veids, kā dažādot uzturu. Ievērojot uzglabāšanas instrukcijas un izlietojot tos pirms derīguma termiņa beigām, saglabājas to uzturvērtība. …

Author's comment
Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/247539

Send

Email has been sent