Evaluation:
Published: 04.06.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 1.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 2.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 3.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 4.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 5.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 6.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 7.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 8.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 9.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 10.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 11.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 12.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 13.
  • Presentations 'Olbaltumvielu denaturācija', 14.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Kas ir denaturācija   
  Olbaltumvielu denaturācija ar sērskābes palīdzību   
  Faktori, kas ietekmē denaturāciju   
Extract

Darba uzdevumi
Noskaidrot, kas ir olbaltumvielu denaturācija;
Noskaidrot kā izmanto denaturācijas procesu;
Kā tas ietekmē dzīvos organismus;

Darba mērķis
Atrast informāciju par olbaltumvielu denaturācijas procesu, un noskaidrot, kur to izmanto un kā tas ietekmē dzīvos organismus.

Hipotēze
Denaturācijas process negatīvi ietekmē cilvēka organismu, jo tas var izraisīt pat nāvi.

Olbaltumvielu denturācija ar serskābes palidzību
Atdala baltumu no vienas olas.
Pievieno olai atšķaidītu sērskābi vai salskābi un samaisa.
Šķidrums pārvēršas baltā biezpienmasā līdzīgi saskābušām pienam.
Skābes ietekmē olas baltums denaturē un nogulsnējās.

Author's comment
Atlants