Author:
Evaluation:
Published: 02.05.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Research Papers 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 1.
  • Research Papers 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 2.
  • Research Papers 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 3.
  • Research Papers 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 4.
  • Research Papers 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 5.
  • Research Papers 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 6.
Extract

Gatavojot ēdienu ļoti svarīgi pareizi izvēlēties recepti, ieņemot vērā produktu esamību virtuvē. Ēdiena kvalitāte ir atkarīga no produktu izvēles un labas sagatavošanas. Pirms sāc darbu, jāizplāno savu laiku, jāsakārto darbarīkus un izraudzītos produktus, Jāzina, ka katram ēdienam ir savas īpatnības, gan produktu izvēle, gan sagatavošana. Ēdienam jāsatur ne tikai nepieciešamas uzturvielas, bet tam jābūt arī izskatīgam, smaržīgam un ēstgribu rosinošam. Un garšvielas nedrīkst nomākt pamatproduktu garšu, tām tikai tā jāizceļ.
Lai pareizi sabalansētu uzturu gan produktu ķīmiskais sastāvs, gan uzturvielu izmaiņas produktu glabāšanas un pārstrādes laikā. Lai uzturs būtu pareizs, jācenšas panākt, lai ēdiena sagatavošanas laikā pēc iespējas mazāk mainītos produktos esošas uzturvielas.…

Author's comment
Atlants