Author:
Evaluation:
Published: 02.12.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 1.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 2.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 3.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 4.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 5.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 6.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 7.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 8.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 9.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 10.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 11.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 12.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 13.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 14.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 15.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 16.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 17.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 18.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 19.
  • Research Papers 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 20.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Konservēšanas vēsture    5
2.  Konservēšanas metodes    6
2.1.  Kaltēšana    6
2.2.  Produktu atdzesēšana un saldēšana    6
2.3.  Skābēšana un sālīšana    7
2.4.  Marinēšana    7
2.5.  Konservēšana ar cukuru    8
2.6.  Karsēšana    8
3.  Lielākie augļu un dārzeņu    9
3.1.  Spilva    9
3.2.  SIA „Milda KM”    13
3.3.  Bauskas pārtikas ražotne    15
4.  Augļu un pārstrādes produktu realizācija    17
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    23
Extract

1. Konservēšanas vēsture
Vārds konservi cēlies no latīņu valodas vārda conservo - saglabāt. Jau senos laikos augļu un dārzeņu konservēšana, tos vārot, bija visvienkāršākais veids kā sagatavot lielākus pārtikas krājumus ziemai. Izvēlētās sastāvdaļas un garšvielas sapildīja burkās ar ūdeni. Burkas aizvākoja ar vāku un gumijas riņķi, nostiprināja ar skavām un karsēja ūdenī tik ilgi, līdz viss gaiss no burkām tika izspiests.
Šādi gatavojot konservus ilgajā karsēšanas laikā zuda gan vitamīni, gan garša. Kā šī produktu uzglabāšanas veida izgudrotājs tiek minēts Parīzes konditors un pavārs Nikolajs Fransuā Appērs. Viņš konstatēja, ka var piepildīt pudeles vai burkas ar sulu buljonu vai ievārījumu, cieši aizvērt un karsēt ūdenī. Šādi sagatavotus produktus varēja uzglabāt pat līdz 1 gadam.…

Author's comment
Atlants