Author:
Evaluation:
Published: 13.04.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Augsnes zinātne', 1.
  • Summaries, Notes 'Augsnes zinātne', 2.
  • Summaries, Notes 'Augsnes zinātne', 3.
Extract

7. Secinajumi.
Augsne ir vāji skāba, jo pH ir intervalā 5.6 – 6.5. Mērījumi varēja nesakrist, jo varbūt bija palicis kāds piliens no destilēta ūdens pēc katras mazgāšanas traukā, kurā veicu mērījumus. Kā arī neprecīzi noteicu krāsu universālindikatoram, krāsa bija visulaiku vienāda, starp citrondzeltenu un zaļu. Nesakrita arī pH vērtības, kas noteiktas
1M KCl suspensijā vajadzēja būt mazākām par 0,5–1,5 nekā tās, kas noteiktas H2O suspensijā. Manos mērījumos sanāca, ka 1M KCl pH bija 6,08 un H2O suspensijā-6,10. Pieļauju, ka kļūda varēja rasties arī tāpēc, ka KCl suspensijā augsnes ph tika mērīts ilgāk ar pH metru, nekā H2O suspensijā.

Author's comment
Atlants