Evaluation:
Published: 16.02.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Palīgmateriāls ēdināšanas tehnoloģijas eksāmenā', 1.
Extract

Aukstumiekārtas – ledusskapji,saldētavas,auktumvitrīnas,ledus ģeneratori, saldējumu gatavošanas iekārtas, sulu dzesētāji, aukstumkameras
Siltumiekārtas – plītis, elektriski vārāmie katli,pannas,grilpannas,tosteri,fritēšanas iekārtas, cepeškrāsnis, trauku mazgājamā mašīna
Tirdzniecības iekārtas – marmīti, atklātās un slēgtās aukstumvitrīnas, svari, kases aparāti
Vārīšana – produktu karsēšana šķidrumā.
Cepšana - *pēc pamatpaņēmiena – produktu karsēšana nelielā tauku daudzumā uz sakarsētas virsmas, brūna garoziņa
*cepšana lielā tauku daudzumā(fritēšana) – dziļas pannas,vai speciālus fritēšanas aparātus
*grilēšana – produktu cepšana uz restītēm vai iesmiem virs oglēm vai elektriskajā vai gāzes grilā, pirms grilēšanas marinē, lai būtu sulīgāk
*cepšana cepeškrāsnī – parasti cep lielākus cepešus.…

Author's comment
Atlants