Author:
Evaluation:
Published: 28.02.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 1.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 2.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 3.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 4.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 5.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 6.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 7.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 8.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 9.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 10.
  • Summaries, Notes 'Sulas un tējas pasniegšana', 11.
Extract

Tēja ķīniešu gaumē
Tējkarote zaļās tējas. Tēju ieber iepriekš sasildītā traukā, uzlej uzvārītu un līdz vajadzīgajai temperatūrai atdzesētu ūdeni. Pēc 3 minūtēm pārlej iepriekš sasildītā porcelāna tasē. Dzer karstu, maziem malciņiem, bez cukura un citām piedevām, kas pēc ķīniešu domām, tikai bojā tējas dabisko aromātu.
Tēju bez cukura dzer Ķīnā un citās Tālo Austrumu zemēs, savukārt Tuvajos Austrumos tēju dzer apdullinoši saldu un tai nereti pievieno arī piparmētru lapiņas vai citas garšvielas. Arī Krievijā populārāka ir tieši saldas un vājas tējas dzeršana, cukura graudiņu bieži vien aizbāžot aiz vaiga. Tēju saldina ar īpašu cukuru, kas izkristalizējies lielos graudos. No tādas cukurgalvas atskalda gabaliņus, ko met tējas tasē. Cukuram var ļaut izkristalizēties arī ap kociņu. Saldināšanai var izmantot arī medu, bet tad no tējas aromāta nekā, jo medum pašam ir samērā agresīvs aromāts.

Author's comment
Atlants