Evaluation:
Published: 04.12.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 1.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 2.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 3.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 4.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 5.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 6.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 7.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 8.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 9.
  • Research Papers 'Betona salturība un tās pārbaude', 10.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Betona salturība    3
  Salturības nodrošināšana    4
  Pret sala ķīmiskās piedevas    6
  Betona salturības pārbaude    8
  Secinājumi    9
  Izmantotie avoti    10
Extract

Visa pasaule saskaras ar klimantiskiem apstākļiem, kas ietekmē betona ilgmūžību un tā kvalitāti. Šie dabas faktori, kas izraisa betona konstrukciju koroziju (skat. 1.att) ir mitrums, temperatūrā, salturība u.c. Betona kvalitāte atkarīga arī no betona un cementa attiecības, pildvielu pielietojums, betona iestrādes un apkopes. Betonam piemīt spēja vairākkārt izturēt sasalšanu un atkausēšanu nezaudējot savas fiziskās īpašības. Šo īpašību sauc par salturību [1]
Visām būves daļām, kas pakļautas apstākļiem- sasalt un atkust, ilggadību nosaka salturība. Salturība ir ūdens sasalšana un izplešanās betona porās. Šis ūdens sasalts un izplešas tā pat kā dabā nesaktoties uz to, ka atrodas betonā, kam raksturīga stingra struktūra. Ūdens izplešoties palieliena savu tilpumu par 9%, kas ievērojamu ietekmē betona struktūru, tāpēc viens no faktoriem pēc kā klasificē betonu ir salturība. Pēc salturības iedala betonus ar 10,15,25,35,100, 150 un 200 saldēšans-atkušans ciklu izturību. Šīs markas norāda ciklu skaitu, pie kura betona parauga svara zudums nepārsniedz 3% un stiprība nesamazinās par 5% no kontrolparaugiem, kas tikuši izgatavoti vienlaicīgi ar vienādiem izejmateriāliem, bet nav pakļauti sasalšanai.[2]…

Author's comment
Editor's remarks
Atlants