Author:
Evaluation:
Published: 14.03.2011.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 5 units
References: Not used
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 1.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 2.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 3.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 4.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 5.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 6.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 7.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 8.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 9.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 10.
  • Research Papers 'Piens un piena produkti', 11.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Piens    5
1.1.  Piena sastāvs    5
1.2.  Piena veidi    5
2.  Piena produkti    7
2.1.  Raudzēta piena (skābpiena) produkti    7
2.2.  Siers    8
2.3.  Biezpiens    8
2.4.  Krējums    8
2.5.  Sviests    9
3.  Piena un piena produktu izmantošana ēdienu gatavošanā    10
3.1.  Piena izmantošana ēdienu gatavošanā    10
3.2.  Biezpiena izmantošana ēdienu gatavošanā    10
3.3.  Skābpiena produktu izmantošana ēdienu gatavošanā    10
  Nobeigums    11
  Izmantotās literatūras saraksts    12
Extract

3.2. Biezpiena izmantošana ēdienu gatavošanā
No biezpiena gatavo dažādus saldos ēdienus – krēmus un tortes, tam pievienojot želantīnu, cukuru un saldo krējumu.
Ļoti iecienīti ir dažādi biezpiena sieriņi. Tajos galvenās sastāvdaļas ir biezpiens, saldais krējums, cukurs un dažādas piedevas garšas uzlabošanai – rieksti, rozīnes, kakao pulveri utt.
No biezpiena katrs mājās var pagatavot sieru.

3.3. Skābpiena produktu izmantošana ēdienu gatavošanā
Skābpiena produktus – kefīru, paniņas, rūgušpienu – izmanto auksto zupu pagatavošanā kā pamatsastāvdaļu, kurai pievieno sagrieztas bietes, kartupeļus, olas, zaļumus utt.
Jogurtu izmanto krēmu un saldo ēdienu pagatavošanā. No tā gatavo toršu pildījumus. Jogurtu pievieno arī salātiem, lai aizstātu krējumu.

Nobeigums
Rakstot referātu, uzzināju daudz jauna, un papildināju zināšanas par piena ķīmisko sastāvu un veidiem, kā ražo dažādus piena produktus – jogurtu, kefīru, sieru un citiem.

Author's comment
Atlants