Author:
Evaluation:
Published: 18.06.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 1.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 2.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 3.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 4.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 5.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 6.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 7.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 8.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 9.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 10.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 11.
  • Research Papers 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 12.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Itālijas ģeogrāfiskais stāvoklis    4
2.  Itālijas nacionālās virtuves īpatnības    5
3.  Pasta vai makaroni?    7
4.  Neapoliešu lepnums – pica    8
5.  Leģendārais itāliešu gardums – tiramisu    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Extract

Itālijas nacionālās virtuves vizītkarte ir visdažādākās “pastas” – makaronu izstrādājumi, no tiem populārākie ir spageti. Piedāvātas tiek ļoti dažādas putras – “Fetučīni”, “Taljoni”, “Trenette”, “Picokeri”. Dienvidos vairāk iecienīti ir jūras produkti – cepta zobenzivs, krevetes un mīdijas. Lielā cieņā ir dārzeņu salāti ar olīvu eļļu un siera gabaliņiem. No desertiem iecienīti ir ļoti garšīgie saldējumi, siera tortes, visdažādākās šokolādes šķirnes. Ļoti iecienīts dzēriens ir kafija, kā arī vīns, kurš tiek likts uz galda katrā ēdienreizē. Vieni no pazīstamākajiem ir “Kjanti”, vermuts “Martini”, aperitīvs “Kampari”. Lieliski ir arī liķieri “Amareto” un “”Sambuka”, populārs ir arī vietējais degvīns “Grappa”.…

Author's comment
Atlants