Evaluation:
Published: 03.05.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Essays 'Mērces', 1.
  • Essays 'Mērces', 2.
  • Essays 'Mērces', 3.
  • Essays 'Mērces', 4.
  • Essays 'Mērces', 5.
  • Essays 'Mērces', 6.
  • Essays 'Mērces', 7.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Dzērveņu mērce    3
  Tomātu mērce    4
  Plūmju mērce    5
  Galda mārrutku mērce    6
  Vaniļas mērce    7
Extract

Galda mārrutku mērce
50 g mārrutku sakņu,
20 g 3% etiķa,
30 g ūdens,
5 g sāls,
8 – 10 g cukura.
Vispirms mārrutku saknes brīdi pamērcē aukstā ūdenī, notīra, nomazgā un sarīvē, pārlej ar verdošu ūdeni. Trauku nosedz un atstāj, lai mārrutki atdziest. Tad pievieno etiķi, sāli, cukuru un izmaisa. Sagatavotos mārrutkus liek mazās burciņās, aizvāko un uzglabā.
Pasniedz pie zivju, gaļas ēdieniem, izmanto salātu gatavošanai.

Author's comment
Atlants