Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 1.
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 2.
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 3.
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 4.
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 5.
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 6.
  • Summaries, Notes 'Uzturs', 7.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Pārtikas produkti satur    2
  Ogļhidrāti    2
  Tauki    3
  Olbaltumvielas    3
  Vitamīni    3
  Minerālsāļi    4
Extract

Pārtikas produkti satur.

1.Neorganiskas vielas (ūdens, sāļi)
2.Vitamīnus
3.Uzturvielas (tauki, olbaltumvielas, ogļhidrāti)
Ogļhidrāti.
Tos iedala:
1.vienkāršajos jeb monosaharīdos (CnH2nO)

Glikoze C6H12O6, fruktoze – vīnogu cukurs. Glikozes līmenis asinīs ir nemainīgs 3,3 – 5,5mmol/l. Lieko glikozi insulīns pārvērš par glikogēnu – dzīvnieku ciete.

2.saliktie ogļhidrāti
disaharīdi – veido 2 monosaharīdi (biešu cukurs jeb saharoze; piena cukurs jeb laktoze)
polisaharīdi – daudzi monosaharīdi (ciete; glikogēns jeb dzīvnieku ciete – dzīvnieku gaļa; celuloze)…

Author's comment
Atlants