Author:
Evaluation:
Published: 08.01.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
  • Samples 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 1.
  • Samples 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 2.
  • Samples 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 3.
  • Samples 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 4.
  • Samples 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 5.
  • Samples 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 6.
Extract

Manā ēdienkartē vajadzētu samazināt taukus procentuālajā uzturvielu savstarpējā attiecībā, gan arī saldumus uztura piramīdā. Vajadzētu samazināt uzņemto enerģijas daudzumu – pielīdzināt patērētajai enerģijai. Lai samazinātu tauku saturu ēdienkartē, varētu atteikties no saldumiem – šokolādes, aizvietot ar augļiem, limonādi aizvietot uz parastu ūdeni vai minerālūdeni. Līdzīgi sanāk arī ar uztura piramīdu, kurā lai tā būtu līdzīga veselīgai(40% : 35% : 20% : 5%)arī jāsamazina tauki. Principā esmu apmierināta ar savu ēdienkarti, vienīgais, ko vajadzētu samazināt ir saldumi, tauki, to varētu izlabot, noņemot no ēdienkartes šokolādi un nomainot limonādi uz ūdeni vai sulu. Noņemot šokolādi gan enerģijas uzņemtais un patērētais daudzums būs līdzīgs, gan uzturvielu procentuālais daudzums būs daudz līdzīgāks teorētiskajam. (uzņemtais būs 2737.77 kcal un patērētais būs 2896,83 kcal; uzturvielu savstarpēja attiecība būtu 6,55% : 33,44% : 60,01%)
Enerģija 3471,77 kcal -734 kcal = 2737,77 kcal
Olbaltumvielas – (59,11 g -14,24 g) * 4 (kaloriskais ekvivalents)/2737,77 * 100 = 6,55%…

Author's comment
Atlants