Author:
Evaluation:
Published: 10.02.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
  • Research Papers 'Jogurti', 1.
  • Research Papers 'Jogurti', 2.
  • Research Papers 'Jogurti', 3.
  • Research Papers 'Jogurti', 4.
  • Research Papers 'Jogurti', 5.
  • Research Papers 'Jogurti', 6.
  • Research Papers 'Jogurti', 7.
  • Research Papers 'Jogurti', 8.
  • Research Papers 'Jogurti', 9.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Izvēlētie produkti    4
  Vielas    5
  Secinājumi    8
  Literatūras saraksts    9
Extract

Šim pētnieciskajam darbam izvēlējos rakstīt par jogurtiem, lai noskaidrotu cik dabīgs, veselīgs ir šis produkts un lai salīdzinātu dažādu firmu piedāvātos jogurtus. Jogurta pamats ir piens – pilnvērtīgs olbaltums un kalcijs. Piens satur arī taukus, kas ir labs enerģijas avots fiziski aktīviem cilvēkiem. Pienu raudzējot, tiek iegūti vairāki citi produkti – kefīrs, rūgušpiens, jogurts. Jogurti, līdzīgi kā kefīrs, tiek iegūti, izmantojot speciālas baktērijas. Jogurta vēsturiskā izcelšanās saistāma ar Balkāniem, tur dabā ir atrodamas izmantojamās baktērijas. Lai nodrošinātu ražošanas apjomu, ir izveidotas speciālas baktēriju tīrkultūras, bet katram ražotājam ir savi ieraugi, kas tiek pievienoti jogurta tapšanas procesā. Sākotnēji no piena tiek iegūta skābena masa, pēc tam gatavajai masai pievieno augļus, džemus, krāsvielas, aromatizētājus, stabilizatorus, biezinātājus. Lai garša būtu patīkamāka, lielākoties visi ražotāji jogurtiem pievieno cukuru, atšķirīgs ir tikai tā daudzums, kā arī jogurtus mēdz saldināt arī ar saldinātāju, kam nav kaloriju.…

Author's comment
Atlants