Author:
Evaluation:
Published: 01.02.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Samples 'Ābolu šķirņu salīdzināšana', 1.
  • Samples 'Ābolu šķirņu salīdzināšana', 2.
  • Samples 'Ābolu šķirņu salīdzināšana', 3.
  • Samples 'Ābolu šķirņu salīdzināšana', 4.
  • Samples 'Ābolu šķirņu salīdzināšana', 5.
Extract

REZULTĀTU ANALĪZE, IZVĒRTĒŠANA UN SECINĀJUMI:
Hipotēze ir pierādījusies daļēji- ābola blīvumam ir saistība ar iegūstamo sulas daudzumu (skat. 1. grafiks, 3.grafiks, 1.tabula, 3.tabula). Jo blīvāks ābols, jo vairāk sulas uz gramu no tā var iegūt. Ābola saldumam nav saistības ar iegūtu sulas daudzumu, taču ir iespējama saistība ar sulas kvalitāti. Arī saistība starp skābumu/saldumu un blīvumu izvēlētajos paraugos nepastāv(1.,2. grafiks,1.2.tabula).
Vislabākā sulas ražošanai visdrīzāk būtu ābols no šķirnes „Alva”, jo tas ir salīdzinoši blīvs (lai gan ne tik blīvs, kā „Antonovka”) un ir vissaldākais no āboliem, kā arī no tā var iegūt gandrīz tikpat daudz sulas uz gramu kā no ne pārāk saldās „Antonovkas”.

Author's comment
Atlants