Author:
Evaluation:
Published: 30.04.2008.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 1.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 2.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 3.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 4.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 5.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 6.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 7.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 8.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 9.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 10.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 11.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 12.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 13.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 14.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 15.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 16.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 17.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 18.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 19.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 20.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 21.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 22.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 23.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 24.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 25.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 26.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 27.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 28.
  • Research Papers 'Garšaugu daudzveidība', 29.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    2
2.  Viss par garšaugiem    3
2.1.  Vietas izvēle un augsnes sagatavošana    4
2.2.  Dārziņš garšaugiem    6
2.3.  Anīss    8
2.4.  Baziliks    10
2.5.  Dilles    12
2.6.  Kressalāti    14
2.7.  Majorāns    16
2.8.  Mārrutki    18
2.9.  Paprika    21
2.10.  Pētersīļi    24
2.11.  Puravi    26
2.12.  Selerijas    29
Extract

Garšvielas un garšaugi jau kopš seniem laikiem bijuši un vēl tagad ir vislabākā un vajadzīgākā ēdienu piedeva. Sevišķi liela nozīme ēdienu garšas un smaržas uzlabošanā, kā arī to uzturvērtības bagātināšanā ir garšaugiem. Garšaugiem ir arī liela ārstnieciska nozīme.
Tematu „ Garšaugu daudzveidība” es izvēlējos rakstīt tāpēc, jo vēlos uzzināt kaut ko vairāk par tiem, jo es ar tiem saskaros gandrīz katru dienu, bet pat nezinu vai tie ir veselīgi.

VISS PAR GARŠAUGIEM.

Garšaugi ir bijuši vieni no pirmajiem augiem, ko pirmatnējais cilvēks iepazinis un sācis lietot kopā ar pārējiem produktiem savā uzturā. Cilvēka prātu vienmēr nodarbina pilnvērtīga uztura problēma. Un garšaugiem ir sevišķa nozīme ne tikai ēdienu garšas un smaržas uzlabošanā, bet arī to uzturvērtības bagātināšanā. Tālā senatnē, kad mūsu senči pārtika no medījumiem un zivīm, cilvēki jau pazina un lietoja garšaugus. Vajadzīga tikai neliela, dažkārt niecīga garšvielu piedeva, lai ēdiens kļūtu patīkamāks gan pēc smaržas un garšas, gan pēc izskata un līdz ar to sekmētu ēstgribu, uzlabotu uzņemtās barības sagremošanu. Ir izpētīts, ka daudzas slimības saistītas ar nepilnīgu un neracionālu uzturu.…

Atlants