-
Skābbarības sagatavošana
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Skābbarība | 4 |
1.1. | Skābbarība rituļos | 4 |
1.2. | Skābbarības pareiza sagatave | 4 |
2. | Tehnikas salīdzinājums | 6 |
2.1. | Rituļu preses VICON RV 1601 AutoForm-RV 1601 OC | 6 |
2.2. | McCORMICK XTX-4 sērijas riteņtraktora modelis XTX 185M | 8 |
2.3. | VICON rituļu ietitnēji BW 1600 | 9 |
2.4. | Uzkarināma disku pļaujmašīna VICON DMP 2401TC/3001TC | 10 |
3. | Izmaksas | 12 |
4. | Pielikums | 14 |
4.1. | Rituļu preses VICON RV 1601 AutoForm-RV 1601 OC | 14 |
4.2. | VICON rituļu ietitnēji BW 1600 | 15 |
5. | Secinājumi | 16 |
6. | Izmantotā literatūra | 17 |
Uzsākot darbu, izvirzīju mērķi:
1.Izpētīt skābbarības sagatavošanas tehniku un veikt ekonomisko izvērtējumu pamatotai skābbarības sagatavošanas tehnikas izvēlei;
2.Izpētīt Kverneland Group firmas piedāvāto atšķirīgo lauksaimniecības tehniku un aprakstīt vairākas no tām;
3.Veikt ekonomisko izvērtējumu un secināt ietekmējošos faktorus konkrētā agregāta izvēlei, pamatojoties izmaksām.
1.Skābbarība
1.1Skābbarība rituļos
Skābbarība ir produkts, ko iegūst no svaigi pļautas vai apvītinātas augu masas, ieskābējot (fermentējot) to dabīgā veidā vai pievienojot fermentācijas procesa regulatorus - ķīmiskos konservantus vai bioloģiskos ieraugus.
Skābējot masu rituļos, jāraugās, lai visi tehnoloģiskie procesi tiktu izpildīti precīzi. Skābbarības gatavošanas tehnoloģijā galvenā vērība jāvelta optimālu apstākļu radīšanai, kas nepieciešami pienskābai rūgšanai un nevēlamo procesu (pūšana, pelēšana) novēršanai. …
Ievads: Pēdējos gados sāk strauji attīstīties agrotehnika. Tagad Latvijā var iegādāties dažādu tehniku, kas ražota gan pašu valstī, gan ārzemēs. To piedāvā aptuveni divdesmit firmu. Kvalitatīvākā no tām ir vācu tehnika. Un jo kvalitatīvāka tehnika, jo dārgāka, bet līdz ar to zemākas pašizmaksas. Agrāk skābbarība netika izmantota tik plaši kā tagad, jo tas bija pārāk dārgi un ne tik aktuāli, to izmantoja tikai lielās saimniecības, bet tagad to izmanto arī mazās saimniecības. Skābbarība palielina izslaukumu un ir ērts un izdevīgs barības sagataves veids. Protams, pastāv risks, ka var būt lieli zaudējumi, ja skābbarība tiek nepareizi sagatavota, tāpēc viens no galvenajiem mērķiem ir noskaidrot, kā pareizi sagatavot skābbarību un kā samazināt pašizmaksas, iegādājoties pareizo agrotehniku- vispiemērotāko. Ir svarīgi salīdzināt tehniku, lai zinātu kuru tehniku labāk izvēlēties.